Bloei Agenda

De Bloei Agenda Delft staat vol met leuke activiteiten voor gezinnen die plaats vinden in en rondom Delft. Zoals theatervoorstellingen, rommelmarkten, open dagen, boeken- en kledingbeurzen en activiteiten in de natuur. Maar er staan ook events in vermeld voor zwangeren. Je kunt in de agenda rondbladeren op datum. Maar je kunt bijvoorbeeld ook gerichter zoeken door links boven voor een Categorie te kiezen of onder Labels de leeftijd van je kind te selecteren. Naast deze agenda op de website, publiceren we op onze Facebook pagina (bijna) elke vrijdag een Weekend Activiteiten Overzicht. Een berichtje waarin we onder de aandacht brengen wat er voor leuks te doen is voor gezinnen in en rond Delft.

Zelf toevoegen aan de Bloei Agenda Delft

Het leuke van de Bloei Agenda is dat je ook altijd zelf een event kunt toevoegen. Door rechtsboven op het groene knopje ‘Post your event’ te klikken verschijnt er een formulier. Deze kun je vervolgens invullen met alle informatie rondom het event en dan insturen. Als het event past binnen de Bloei Agenda zal deze worden goedgekeurd en verschijnen op deze pagina.

jun
12
di
2018
VOL Wilde Kruidenwandeling | Eetbare wilde planten @ Papaver Delft
jun 12 @ 21:00 – 23:00
VOL Wilde Kruidenwandeling | Eetbare wilde planten @ Papaver Delft | Delft | Netherlands

WILDE KRUIDENWANDELING | Eetbare Wilde Kruiden
We gaan op zoek naar eetbare en geneeskrachtige wilde kruiden in en rondom de Papaver Delft en het Heempark Delft in de Delftse Hout: brandnetel, zevenblad, heermoes, madeliefje, paardenbloem en meer kruiden waarvan je altijd dacht dat het gewoon onkruid is!

Dit is een korte wandeling, omdat er veel kruiden staan in het Heempark en de Papaver, dus we staan meer dan we lopen 😉
De wandeling duurt 1,5 uur en we maken daarna iets lekkers klaar met een aantal kruiden die we kunnen plukken.

Tanja Hilgers )’ geeft sinds 10 jaar kruidenwandelingen en zit vol leuke weetjes en verhalen over kruiden.

€ 20,- per persoon (max 10 deelnemers)
incl. boekje Wilde Kruidenkeuken, wilde kruidenthee en wilde kruiden lekkernij

19:00-21:00 uur

Vanaf 18:45 verzamelen voor de Papaver, Korftlaan 6, Delft

Aanmelden graag via: info@tanjahilgers.nl

jun
13
wo
2018
Buitenspeeldag @ Delfgauw
jun 13 @ 15:00 – 19:00
Buitenspeeldag @ Delfgauw | Delfgauw | Netherlands

Ook dit jaar is er weer een buitenspeeldag in Delfgauw.

(Er zijn genoeg vrijwilligers, maar je bent altijd welkom als je nog een handje wilt helpen. Of om alvast op de lijst te staan zodat we volgend jaar direct met genoeg mensen aan de start staan.)

DE STRAAT IS WEER EVEN VAN DE KINDEREN …

De Buitenspeeldag is het leukste evenement voor kinderen om buiten op straat te spelen.

Voor de kleintjes is er o.a. weer:
– speelzand
– eendjes vangen
– minispringkussen/stormbaan

Er kan ook weer worden:
– geschminkt
– poffertjes worden gegeten en limonade gedronken
– linnen tasjes worden gepimpt met textielstiften
– Oudhollandse spelletjes gespeeld

Voor de iets oudere kinderen is er o.a. weer:
– hutten bouwen
– sumo worstelen

Meer informatie en leuke foto’s van voorgaande jaren:

Buitenspeeldag Delfgauw (Straatspeeldag)

Nationale Buitenspeeldag BuytenDelft @ BuytenDelft; Stadsboerderij, Waterspeeltuin, Hertenweide
jun 13 @ 15:00 – 19:00
Nationale Buitenspeeldag BuytenDelft @ BuytenDelft; Stadsboerderij, Waterspeeltuin, Hertenweide | Delft | Netherlands

Kom je ook spelen op onze eigen buitenspeeldag? Op 13 juni is het nationale buitenspeeldag en wij doen mee. We organiseren leuke ouderwetse boeren en kinderspelletjes vanaf 13.00 tot 17.00 uur.

Nationale Buitenspeeldag: https://jantjebeton.nl/ik-wil-spelen/de-buitenspeeldag/over-de-dag

Buitenspeelfeest @ Speelotheek Harlekino
jun 13 @ 16:00 – 18:00
Buitenspeelfeest @ Speelotheek Harlekino | Pijnacker | Netherlands

Woensdagmiddag 13 juni van 14:00 tot 16:00 organiseert Speelotheek Harlekino een Buitenspeelfeest voor kinderen van 0-8 jaar. Op deze landelijke buitenspeeldag van Jantje Beton kunnen kinderen in en om de speeltuin naast Buurt&Zo in Pijnacker (Julianalaan 47) samen genieten van allerlei buitenspel activiteiten. Zo kunnen ze lekker rondrijden op allerlei verschillende fietsjes, stepjes en rolschaatsen, springtouwen, stoepkrijten, springen op een springkussen, spelen met waterbanen, geschminkt worden en nog meer. Multifeestjes verzorgt een leuke knutselactiviteit en uiteraard is er ook iets te eten en drinken. Het Buitenspeelfeest is voor alle kinderen gratis toegankelijk, de kinderen hoeven niet lid te zijn van de Speelotheek.

jun
14
do
2018
Kennis Expo Delft @ HighTechCentreDelft
jun 14 @ 18:00 – 18:00
Kennis Expo Delft @ HighTechCentreDelft | Delft | Netherlands

Kennis Expo Delft is het Delftse hightech-business event voor bedrijven in de regio om met elkaar in contact te komen. Dit event is een initiatief van Technet Delft, ICT Kring Delft, Delft Design en HighTechCentreDelft.
We nodigen u van harte uit om deel te nemen aan deze Kennis Expo, met interessante sprekers en een heerlijke BBQ. U kunt als Delft Design-lid GRATIS een (kleine) stand inrichten om uw producten of diensten te presenteren.
U kunt zich ook met meerdere personen aanmelden. Kent u mensen uit uw netwerk die hier interesse in hebben, neem ze vooral mee. Hoe meer zielen hoe meer vreugd!
Meld u zich aan op:
www.kennisexpodelft.nl

jun
15
vr
2018
Slow Food Streekmarkt, 15-16 juni @ Op Hodenpijl
jun 15 @ 17:00 – jun 16 @ 19:00
Slow Food Streekmarkt, 15-16 juni @ Op Hodenpijl | Schipluiden | Netherlands

Slow Food Streekmarkt
Kom op vrijdag 15 en zaterdag 16 juni naar de Slow Food Streekmarkt, tegenover restaurant Op Hodenpijl te Schipluiden!

In 2018 is de gemeente Midden-Delfland officieel tien jaar een Cittaslow gemeente. Ter gelegenheid van dit jubileum brengt Slow Food de beste streek- en seizoensproducten op de markt. Proef de Boeren Goudse Oplegkaas van de Familie Capteyn, koespecifieke yoghurt van Boerderij Buitenverwachting, Lakenveldervlees, rivierkreefjtes, kaspruimen- en perziken en nog veel meer. Ontspan in het marktcafé midden in de markt of doe een rondleiding over de levende buitenplaats en langs de bijen van Honey Highway.

Data en tijden:
Vrijdag 15 juni, 15.00-21.00
Zaterdag 16 juni, 11.00-17.00

Deze markt is onderdeel van de Midden-Delfland Dagen 2018.

Meld je aan voor de aanschuiflunch!
Zaterdag 16 juni serveert restaurant Op Hodenpijl een bijzondere aanschuiflunch met producten van de Slow Food Streekmarkt. Eet gezellig mee aan lange tafels, midden op de markt, proef op deze bijzondere locatie de beste smaken die de regio te bieden heeft! Er is beperkt plek, dus meld je snel aan via evenementen@slowfood.nl

Datum & tijd: Zaterdag 16 juni, 12.00-13.30
Locatie: Slow Food Streekmarkt, tramkade 24b Schipluiden
Prijs: €25,- p.p. (1 glas wijn inbegrepen), ter plaatse afrekenen

Vragen of suggesties? Neem contact op via evenementen@slowfood.nl

jun
16
za
2018
Open Huis @ De Vak, centrum voor de kunsten
jun 16 @ 12:00 – 14:00
Open Huis @ De Vak, centrum voor de kunsten | Delft | Netherlands

Wil je een cursus bij De VAK volgen, maar je weet nog niet welke? Kom dan zaterdagochtend 16 juni langs tijdens het Open Huis aan de Westvest. Docenten muziek, dans en beeldend staan voor je klaar om verschillende proeflessen te geven.

Knutselmiddag in het brugwachtershuisje
jun 16 @ 13:00 – 19:00
Knutselmiddag in het brugwachtershuisje

Kom je deze middag ook lekker knutselen en kliederen in het brugwachtershuisje van Stichting Stunt op de Koepoortbrug?
Bij mooi weer kunnen we zelfs buiten aan de slag.

Vandaag kun je kiezen uit slijm maken of je kunt een mooi Vaderdag memobord maken. Elk half uur starten we opnieuw met de workshops. Natuurlijk mag je aanschuiven als er plek is. Maar wil je zeker zijn van een plekje. Geef hieronder dan aan wat je wil maken en om welke tijd dan zetten we je naam op de lijst. Een pb naar Studio Springboon mag ook of mail naar info@studiospringboon.nl

Voor de memoborden nemen we verschillende voorbeelden mee waar kinderen mee aan de slag kunnen gaan. Na het zetten van een tekst of tekening kan het bord verder worden versierd met stickers en washitape. Na afloop kunnen de kinderen het bord meteen inpakken. Kosten 5 euro pp

Ook kun je weer lekker fluffy slijm komen maken. Dit slijm kun je zelf een kleur geven en je kunt glitters of wiebeloogjes toevoegen. Na afloop neem je hem slijm mee in een door jouw versierde glazen pot zodat je er nog lekker vaak mee kunt kliederen.
Kosten 5 euro pp

De workshops zijn inclusief limonade en iets lekkers.

In de stuntstore kun je vandaag leuke creatieve artikelen vinden waarmee je thuis aan de slag kunt. Ook zullen we weer onze kaartencollectie, pins en buttons meenemen. Dus ook om lekker te shoppen kun je langskomen.

De VAK Parade @ De Vak, centrum voor de kunsten
jun 16 @ 16:00 – 19:00
De VAK Parade @ De Vak, centrum voor de kunsten | Delft | Netherlands

Loop mee in De VAK Parade naar OPEN.
Op zaterdag 16 juni vertrekken we om 14:00 vanaf De VAK aan de Westvest, naar ons nieuwe onderkomen in OPEN aan het Vesteplein. We lopen in een parade. Onderweg is er muziek en zijn er optredens. Het belooft een gezellige boel te worden. Kom je ook? Iedereen is welkom.

Houd voor het programma de website in de gaten! www.vak-delft.nl

jun
17
zo
2018
Van Leeuwenhoeklezing: “Met machines meer mens” @ Science Centre Delft
jun 17 @ 13:00 – 14:30
Van Leeuwenhoeklezing: "Met machines meer mens" @ Science Centre Delft | Delft | Netherlands

Door Catholijn Jonker.
De snelle ontwikkeling van kunstmatige intelligentie brengt nieuwe kansen voor mensen. Zo zijn er intelligente therapeutische programma’s die mensen helpen om over mentale problemen heen te komen zoals vliegangst, hoogtevrees, slaapproblemen, posttraumatische stress. Er wordt hard gewerkt aan zogenaamde e-partners, intelligente programma’s die je maatje zijn, om bijvoorbeeld kinderen te helpen die diabetes hebben, of mensen te helpen zelfstandig te wonen die dat zonder hulp niet zouden kunnen, of mensen te helpen bij het onderhandelen over belangrijke zaken in hun leven. Daarnaast komen er robots de klaslokalen in niet alleen als object van studie, maar ook om de leraar te ondersteunen. En plukken robots aardbeien, rijden auto’s zonder chauffeur rond. In deze lezing krijgt u voorbeelden te zien van dit soort technologie waardoor mensen zich makkelijker en verder kunnen ontplooien. We bespreken samen wat de mogelijkheden op korte termijn zijn en welke uitdagingen voorlopig nog buiten het bereik van de kunstmatige intelligentie zijn. Ook bespreken we wat deze ontwikkelingen op de lange duur zouden kunnen betekenen voor de mensheid. We stellen tenslotte de vraag “welke co-evolutie ziet u voor zich tussen mens en machine?” Tenslotte, speelt ethiek in het hele verhaal een belangrijke rol? “Wat wil je wel en wat wil je niet overlaten aan intelligente machines?”

Popta Open Podium-Suikerfeest @ Popta Open Podium
jun 17 @ 17:00 – 20:00
Popta Open Podium-Suikerfeest @ Popta Open Podium | Delft | Netherlands

SUIKERFEEST

17 juni as is er weer een Popta open Podium.
Het zal ditmaal in het teken staan van het
Suikerfeest. i.s.m. de Turkse Culturele Vereniging, Mehmet Taşkır
Europese musici zullen optreden met o.a de band Grup Mirac. M.m.v Delft voor Elkaar Myrrhe Michorius Poptahof Speelbal
Presentatie Fred Zuiderwijk

Dit feest van liefde en verbroedering in het Poptahof is natuurlijk toegankelijk voor heel Delft.
Burgemeester en Gemeente Delft

Ps iedereen kan zich aanmelden bij
www.muziekschoolpopta.nl

Parkeren gratis
Toegang gratis
www.cupopta.nl
www.muziekschoolpopta.nl

jun
20
wo
2018
Expedition to Mars: The next step in human exploration
jun 20 @ 14:00 – 15:00
Expedition to Mars: The next step in human exploration

A colony of one million people living on the red planet Mars. Although this idea sounds preposterous, it is the wish of SpaceX CEO and the greatest innovator of the 21st century, Elon Musk. SpaceX is causing a rapid decrease in the costs of space flight by making use of reusable rockets and Elon’s plans to put a man on mars within the coming decades seem less farfetched every day. It needs to be mentioned however that these plans have also received a lot of criticism from experts, calling them a show of inflated confidence and that a lot more work is needed before Elon Musk’s dreams come to reality.

But how close are we really to reaching the next stage of human colonization? This will be the topic of this month’s BètaBreak on the 20th of June. We will discuss how close we actually are to discovering the modern day America, what is actually needed to reach Mars and to live there, and how it will influence human society if this actually happens. Come join us on the 20th of June to find out during the last BètaBreak of the year!

Speakers:
– Erik Laan: Founder of Eye on Orbit
– Arno Wielders: Co-founder of Mars One

Openluchtvoorstelling ‘Camping Parcksight’
jun 20 @ 22:30 – jun 24 @ 18:00
Openluchtvoorstelling 'Camping Parcksight'

Camping Parcksight is een komedie gebaseerd op het beroemde toneelstuk ‘De Revisor’ van Gogol. De tweede openluchtvoorstelling van de Jorisproductie speelt zich af op een camping waar bijna alle kampeerders een verborgen agenda blijken te hebben. Ze willen het campingterrein met valse vergunningen en met zwart geld ombouwen tot een villapark. Ze deinzen daarbij niet terug voor omkoping en geweld. Kan dat dan komisch zijn? Zeker: een onverwacht bezoek zorg er voor dat alles anders loopt dan verwacht.

Veertien ervaren amateurspelers uit de regio vullen de rollen aangevuld met verschillende figuranten. Guido Jonckers voert de regie. De bekende Delftse componist Guus Westdorp schreef ook dit jaar weer de muziek. De groots opgezette openluchtvoorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning en medewerking van cliënten van GGZ Delfland.

jun
21
do
2018
Open Tuin dagen Westland @ Spirit Garden
jun 21 @ 12:00 – jun 22 @ 18:30
Open Tuin dagen Westland @ Spirit Garden | Maasdijk | Netherlands

Met de Ol – Rangerie, de Hoofven, Kwekerij Sunsister en de Pluktuin genieten van een rondje Westland . Entree gratis . De tuinen zijn zeer verschillend en juist daardoor leuk om te bekijken.

jun
22
vr
2018
Puppies for SALE X Mooi Weer Spelen // Try Out & Première @ De Vak, centrum voor de kunsten
jun 22 @ 01:59 – jun 24 @ 03:14
Puppies for SALE X Mooi Weer Spelen // Try Out & Première @ De Vak, centrum voor de kunsten | Delft | Netherlands

PUPPIES FOR SALE @ 30e Mooi Weer Spelen | 22, 23 & 24 juni ’18!
DATES: June 21 Try Out // June 22 Première // June 23
DOOR OPENS: 23hr45
START: 00hr15-01hr15
LOCATION: Westvest 9 // Delft (next to Central Station)
MORE INFO: www.mooiweerspelen.nl & www.hipsick.nl

(Dutch version below)

HIPSICK UNUSUAL THEATRE
HipSick creates ‘unusual theatre’. By flirting with performance art, dance and theatre- HipSick aims to induce the audience into the realm of the surreal. Their performances are a play on perception; using their own visually pungent style. The moving body is a foundational keystone in the creation process and definitive work. In spirit of the ‘unusual’, HipSick is always on the lookout for authentic and unconventional locations to perform at.

PUPPIES FOR SALE
‘We recently got fascinated by behavioral manipulation after seeing the documentary Hot Girls Wanted by Jill Bauer and Ronna Gradus on Netflix. Some say morality is negotiable…’

We encounter an endless stream of apparent choices. Every day we make decisions that seem to make us to what we are today. But, are these decisions really our own? In PUPPIES FOR SALE we question the authenticity of our choices. We swim against the current, to see whether our proclaimed options are obvious or need to be examined.

With PUPPIES FOR SALE HipSick returns to it’s roots…the partyscene. Language no problem.
More dates & tickets at www.hipsick.nl

CREDITS
Concept: HipSick Unusual Theatre
Performers: Nadîja Roza Broekhart, Merel ten Holt, Tjarda van Straten
Music & technical support: Stefan Julizar
Decor: Joey Schrauwen
Light design: Marco Broeders (Co2Ro)
Campagne image: Rik Versteeg
Coaching: Joey Schrauwen & Sylvia Weening
Production: HipSick Unusual Theatre
Special thanks to: Anka Pajor

PUPPIES FOR SALE is made possible by: Gemeente Rotterdam, Stichting Elise Mathilde, Stichting Bevordering van Volkskracht & Time Window

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

HIPSICK UNUSUAL THEATRE

HipSick creëert ‘unusual theatre’. Door te flirten met performance, dans en theater, opent HipSick deuren naar surreële dimensies. De shows spelen met perceptie; gebruikmakend van hun eigen visueel prikkelende stijl. Het bewegende lichaam is een fundamentele hoeksteen in het creatieproces en het definitieve werk. In de geest van ‘the unusual’ is HipSick altijd op zoek naar authentieke en onconventionele locaties om op te treden.

PUPPIES FOR SALE
‘We raakten onlangs gefascineerd door gedragsmatige manipulatie na het zien van de documentaire Hot Girls Wanted van Jill Bauer en Ronna Gradus op Netflix. Men zegt dat moraliteit aan verandering onderhevig is …’

We komen een eindeloze stroom van schijnbare keuzes tegen. Elke dag nemen we beslissingen die ons lijken te maken tot wat we nu zijn. Maar zijn deze beslissingen echt van onszelf? In PUPPIES FOR SALE stellen we de authenticiteit van onze keuzes ter discussie. We zwemmen terug, tegen de stroom in, om te zien of vanzelfsprekendheid wel echt zo vanzelfsprekend is.

Met PUPPIES FOR SALE zoekt HipSick haar roots op…de partyscene.
Language no problem.
Meer data & tickets op www.hipsick.nl

CREDITS
Concept: HipSick Unusual Theatre
Performers: Nadîja Roza Broekhart, Merel ten Holt, Tjarda van Straten
Muziek & techniek: Stefan Julizar
Decor: Joey Schrauwen
Lichtontwerp: Marco Broeders (Co2Ro)
Campagnebeeld: Rik Versteeg
Coaching: Joey Schrauwen & Sylvia Weening
Productie: HipSick Unusual Theatre
Bijzondere dank aan: Anka Pajor
Mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Rotterdam, Stichting Elise Mathilde, Stichting Bevordering van Volkskracht & Time Window

DATA: 21 Juni Try Out // 22 Juni Première // 23 Juni
DEUR OPEN: 23hr45
START: 00hr15-01hr15
LOCATIE: Westvest 9 // Delft (naast Centraal Station)
MEER INFO: www.mooiweerspelen.nl & www.hipsick.nl

Open Coffee Delft bijeenkomst @ Lisette Timmermans, natuurgeneeskundig therapeut
jun 22 @ 16:00 – 18:00
Open Coffee Delft bijeenkomst @ Lisette Timmermans, natuurgeneeskundig therapeut | Delft | Netherlands

Open Coffee Delft (de enige echte!) is altijd gratis netwerken. Dit keer bij natuurgeneeskundig therapeut. Kom je ook? Meld je dan wel even aan.

Open Coffee Delft bijeenkomst – juni
jun 22 @ 16:00 – 18:00
Open Coffee Delft bijeenkomst - juni

We zijn te gast bij Lisette Timmermans, natuurkundig therapeut. Kom ook laagdrempelig netwerken. Je bent welkom als je zzp-er en/of ondernemer bent. Toegang is gratis, kijk voor meer informatie op: http://mariska-van-vondelen.nl/open%20coffee%20delft.html

30e Mooi Weer Spelen | 22, 23 & 24 juni ’18 @ Grote Markt in Delft
jun 22 @ 22:00 – jun 24 @ 19:00
30e Mooi Weer Spelen | 22, 23 & 24 juni '18 @ Grote Markt in Delft | Delft | Netherlands

Internationaal straatkunstfestival voor jong en oud.
Laat je terassen aan begin van de zomer.
Gezellig en intiem op en rond de Delftse Markt.

Artiesten en gezelschappen uit binnen- en buitenland brengen straattheater, acrobatiek, street comedy, dans en muziek.
www.mooiweerspelen.nl

Vrijdag 22 juni 20:00 – 00:00 uur
Zaterdag 23 juni 13:00 – 00:00 uur
Zondag 24 juni 13:00 – 17:00 uur

Www.mooiweerspelen.nl

Film bij de Loods: Grease [gratis] @ Schoemaker Plantage
jun 22 @ 23:00 – jun 23 @ 02:00
Film bij de Loods: Grease [gratis] @ Schoemaker Plantage | Delft | Netherlands

We nodigen je uit voor een sfeervolle summer night in onze pop-up buitenbios met de klassieker Grease. Neem een stoel en kleedje mee (of leen ze van ons), kies een goed plekje uit en haal iets lekkers te eten en te drinken.

MENU:
Voldaan Buitenkeuken serveert burgers & shakes
De StadsPlantage serveert hotdogs
De Griekse Olijf serveert beef tataki & popcorn uit de pan

De film start om 21.00 uur* maar je kunt natuurlijk ook al eerder komen borrelen.

Let op: de film start niet zoals eerder gecommuniceerd om 22.00 uur, maar om 21.00 uur.

Om 19.30 uur start er voor de geïnteresseerden een rondleiding door Schoemaker Plantage. Aanmelden is niet nodig, we verzamelen om 19.20 uur bij de Schoemakerloods en vertrekken om 19.30 uur.

jun
23
za
2018
Zomer Inspiratie Dag @ Intratuin Pijnacker
jun 23 @ 11:00 – 19:00
Zomer Inspiratie Dag @ Intratuin Pijnacker | Pijnacker | Netherlands

☀️🍉 ZOMER INSPIRATIE DAG 🍉☀️ | Buiten is het lekker lang licht, de BBQ staat (bijna) iedere avond aan en de bloemen en planten zijn nu op hun allermooist! Het is ZOMERRRR! 🍹☀️ En dat gaan we vieren met een heleboel inspiratie en leuke activiteiten: van workshops tot proeverijen en van demonstraties tot scherpe korting én een leuke give away bij binnenkomst!

—» PROGRAMMA «—

• Verfrissende give away bij binnenkomst;
• Workshop zomerboeket schikken;
• Workshop theetuintje maken;
• Kidsworkshop: wandhanger maken;
• BBQ demonstratie: groente grillen;
• Tegel eruit, plant erin;
• Meerdere proeftafels met o.a. eetbare bloemen en planten;
• 20% korting op alle BBQ’s en BBQ producten;
• Culinaire verwennerij;
• Talentenjacht: verdien jouw vakantiegeld bij elkaar!

Bekijk het gehele programma én alle actievoorwaarden op www.intratuin.nl/zomer-inspiratie-dag

—» INSCHRIJVEN WORKSHOP(S) «—
Wil jij meedoen met één of meerdere van bovenstaande workshops? Geef je dan nu op bij onze servicebalie in de winkel, via de chat óf telefonisch: 015-3610000.

Jaarmarkt @ Pijnacker Centrum
jun 23 @ 12:00 – 19:00
Jaarmarkt @ Pijnacker Centrum | Pijnacker | Netherlands

Al jarenlang één van de gezelligste Jaarmarkten in de regio. Op het Raadhuisplein en in de omliggende straten worden ongeveer 200 kramen neergezet. Ook wordt er gezorgd voor vermaak voor de kinderen.

Jaarmarkt Pijnacker @ Pijnacker Centrum
jun 23 @ 12:00 – jun 24 @ 19:00
Jaarmarkt Pijnacker @ Pijnacker Centrum | Pijnacker | Netherlands

Deze jaarmarkt wordt al meer dan 10 jaar gehouden en is nog steeds een groot succes. Elk jaar is het lekker weer en hangt er een gezellige sfeer! Jij komt toch ook naar de Jaarmarkt in Pijnacker?

Zomermarkt
jun 23 @ 12:00 – 18:00
Zomermarkt

Leuke zomermarkt met diverse kramen kinderactiviteiten oa met water muziek dj en live muziek voor jong en oud kom jij ook????

KIDS | Workshop wandhanger maken @ Intratuin 's-Gravenzande
jun 23 @ 14:00 – 15:00
KIDS | Workshop wandhanger maken @ Intratuin 's-Gravenzande | 's-Gravenzande | Netherlands

Proef het buitenleven bij Intratuin en kom op zaterdag 23 juni naar de Zomer Inspiratie Dag! Op deze feestelijke dag zijn er hapjes en drankjes, leuke activiteiten en verschillende workshops voor jong en oud.

Maak tijdens de Zomer Inspiratie Dag een theetuintje van heerlijke kruiden en geniet straks van je eigen verse thee. Deze workshop is op inschrijving en kost €15,- per persoon.

De workshop wordt gehouden van 13.30 – 14.30 uur.

Inclusief kruidenthee en wat lekkers. Je kunt je inschrijven bij onze servicebalie, telefonisch 0174-445678 of via de mail info@sgravenzande.intratuin.nl.

We zijn weer open bij lekker weer.
jun 23 @ 15:30 – 15:30
Parkpop Saturday Night @ Zuiderpark Den haag
jun 23 @ 16:30 – 01:30
Parkpop Saturday Night @ Zuiderpark Den haag

Parkpop presents PARKPOP SATURDAY NIGHT. Een gloednieuw evenement op de zaterdagavond voor het festival. Met twee podia en een te gekke line-up van nationale en internationale top acts! Maak je op voor een avond vol hits uit de laatste decennia waar gevestigde artiesten en nieuwe acts samen garant staan voor een swingende, zwoele zomeravond in het Haagse Zuiderpark.

jun
24
zo
2018
Yoga & Brunch in ZOES = VOL @ Zoes Conceptstore
jun 24 @ 10:45 – 14:00
Yoga & Brunch in ZOES = VOL @ Zoes Conceptstore | Den Hoorn | Netherlands

YOGA & BRUNCH

Sportieve bui? Dan hebben wij goed nieuws!

Zondag 24 juni kun je mee doen met een yogales van Jennifer van bbb Health Boutique Delft. Een heerlijke yogales met relaxte sfeer in ZOES Conceptstore.

De brunch wordt verzorgd door Linda en Sandra van ZOES & Roy van Hapmeals. Wij maken alles vers, van een leuke chiapudding tot bananenbrood met heerlijk vers sapje.

Start je zondag lekker met een uur yoga- en een relaxte brunch en je hebt daarna een heerlijke “in balance sunday”. Reserveer je plek via hello@zoesconceptstore.nl.

Good to know:
* De yogales begint om 9.00uur. Kom uiterlijk 5 minuten van te voren om op te tijd te zijn voor de les.
* We starten om 10.00uur met de brunch, dit eindigt uiterlijk om 11.30uur.
* Na afloop heb je de gelegenheid om in ZOES te shoppen met 10% korting!
* Eventuele allergieën of andere dieet voorkeuren graag vooraf in de aanmeldings-email melden!
* Yogamatten worden geregeld vanuit bbb.
* Let op: Je bent pas aangemeld, wanneer je een bevestigingsemail hebt ontvangen.
* Let op 2: Vol = Vol

Kosten: €17,50 p.p. voor yoga & brunch

Jaarmarkt @ Pijnacker
jun 24 @ 13:00 – 19:00
Jaarmarkt @ Pijnacker | Pijnacker | Netherlands

Ook op zondag staan er heel veel kramen opgesteld in het centrum van Pijnacker en wordt er gezorgd voor vermaak voor de kinderen. Er is een grote diversiteit aan aanbod.

LED-figuur workshop @ Science Centre Delft
jun 24 @ 13:00 – 19:00
LED-figuur workshop @ Science Centre Delft | Delft | Netherlands

Maak je eigen figuurtje en voorzie deze van een LED-figuurtjes met een voorjaars thema. Enthousiast over je werk? Maak er dan een ketting van.

Reserveren voor deze workshop is niet mogelijk, je kan je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. De gehele dag wordt deze workshop gegeven en de eerste sessie start rond 12:00. Bijkomende kosten zijn €3 en het is voor kinderen vanaf 6 jaar.

Open dag Kikkervalleien *eenmaal per jaar open!*
jun 24 @ 13:00 – 17:00
Open dag Kikkervalleien *eenmaal per jaar open!*

Meijendel is een prachtig duingebied tussen Scheveningen en Wassenaar, beheert door Dunea Duin & Water, en onderdeel van Nationaal Park Hollandse Duinen. Hier kun je heerlijk fietsen en urenlang wandelen. In Meijendel zijn ook veel gebieden welke niet toegankelijk zijn voor publiek, omdat er kwetsbare planten- en diersoorten voorkomen of omdat hier drinkwater wordt gewonnen. De Kikkervalleien is een van deze gebieden, welke normaal gesproken niet toegankelijk is voor publiek. De Kikkervalleien ontleent haar naam aan de Kikkerberg.

Eén keer per jaar stelt Dunea dit prachtige gebied open voor natuurliefhebbers. Op 24 juni kun je dit dynamische duingebied met eigen ogen bekijken en betreden. Via een brug over ‘infiltratieplas 20’ waar de duinen ons drinkwater zuiveren, loop je de vallei in. Via een tijdelijke wandelroute van 1,5 kilometer ontdek je een prachtig deel van Meijendel. De natuur heeft hier vrij spel en er leven hier veel bijzondere planten en dieren. Bekijk prachtige orchideeën, mooie vlinders en allerlei waterdieren. Ervaren excursieleiders vertellen je de mooiste verhalen over duin en water. Deze unieke belevenis mag je niet missen!

De route is grotendeels door mul zand en is daarom niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn of voor kinderwagens. Ook is het gebied niet toegankelijk voor honden. De Kikkervalleien is 40 minuten lopen vanaf ons bezoekerscentrum, kom dus op de fiets!

BierSpijs Wandeling Utrecht @ Utrecht
jun 24 @ 14:00 – 19:00
BierSpijs Wandeling Utrecht @ Utrecht | Utrecht | Netherlands

U T R E C H T
Utrecht barst uit zijn voegen van de leuke toffe zaken. Een ding hebben deze zes gemeen; ze zijn ontzettend goed met bier & spijs! Hoog tijd voor de eerste BIERSPIJS WANDELING in Utrecht!

B I E R S P I J S
Na Haarlem, Den Haag, Amsterdam en Breda is #Utrecht aan de beurt voor de BIERSPIJS WANDELING –> Het welbekende recept van WijnSpijs, maar dan met bier!

Op zondag 24 juni wandel je met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs onderstaande restaurants. Overal krijg je een gerechtje met een bijpassend glas bier te proeven. Op? Dan wandel je door het centrum van Utrecht door naar de volgende op je route!

Speciaalbier is HOT, helemaal in combinatie met Spijs. En daar weten onderstaande zeker raad mee 👇

W I E D O E N E R M E E ?
📍 Café Olivier (Belgian Beer Cafe)
Bij Cafe Olivier staan de vlotte en kundige bartenders voor je klaar met advies en snelle bediening. Volgens Misset Horeca in 2014 het beste café van NL. Heel bijzonder is de lokatie, namelijk in een oude kerk. #mustvisit 👌

📍 STAN & CO. Utrecht
Bij de dames en heren van Stan& CO geniet je van het goede leven. Dat bestaat uit een very cool interieur, mooie dranken en feel good food. Kom maar door!

📍 Beers & Barrels – Utrecht
Ook al zo’n strakke tent met liefde voor bier! Naast taptafels vol hipsters voeren ze hier ook een serieuze collectie speciaalbieren!

📍 Lucy Lou
Zuid Amerikaanse streetfood in een prachtige stoere setting, dat is de essentie van het net geopende Lucy Lou. Geweldig hysterische inrichting die een extra dimensie gaat geven aan je restaurantbezoek! Is 2018 hét jaar van de taco?

📍 Grand café Lebowski
Welkom in de authentieke chaos die Lebowski heet! Een heerlijke plek met relaxte sfeer waar men een compleet ‘eigen’ concept neer zet. Bier komt uit Amerika in deze verrassing van Utrecht.

📍 THE STREETFOODCLUB 🌯 🍝 🍕
Opening maart 2018 🙃

I N F O & T I C K E T S
Kaartjes voor deze toffe BierSpijs verkopen we alleen in de voorverkoop en vanaf € 55 per stuk via bovenstaande link.

Kun je niet op 24 juni, of hou je meer van wijn? Bekijk onze hele agenda hier:
https://www.wijnspijs.nl/culinaire-wandeling/

Uzbek Plov Lunch Gathering
jun 24 @ 15:00 – 18:00
Uzbek Plov Lunch Gathering

Have you ever tasted Uzbek plov (rice pilaf)? Let’s enjoy summer by having lunch together at our all-time favourite park. Bring your family along and get to meet some other international families. Watch how the food is made and chat over tasty plov, served fresh from the wok, for only €12.50 per (adult) person!! It’s a big serving, so you can share some with your young kids.

Sign up now to reserve your space! Leave some comments below to express your interest. Advanced payment can be made via the link stated above. Please contact Hellen Chandra-Boortman via WhatsApp at +31 4938 4526 or email to secretarisdelftmama@gmail.com when you’ve done the payment, also if you have any questions. By joining this event, you are also raising some funds for our community.

Notes:
– The food is non-vegetarian.
– The meeting point will be announced closer to the date.
– Payment must be made in advance.
– Children are welcome, but they won’t get their own serving.
– Please bring your own food container and cutlery to reduce waste and to take home some leftover, if any.
– Bring your picnic mat/pop-up tent for extra comfort.
– If you need some directions, please contact Marie at +31 6 33243442

jun
25
ma
2018
Delft Verbindt Zomerbarbecue @ Museum Prinsenhof Delft
jun 25 @ 19:30 – 23:30
Delft Verbindt Zomerbarbecue @ Museum Prinsenhof Delft | Delft | Netherlands

Bij de Delft Verbindt Zomerbarbecue kijken we terug op het eerste halfjaar en vooruit naar de tweede helft van 2018. We willen met name de verbinding leggen tussen ondernemers, politiek, cultuur en andere partijen.

jun
26
di
2018
Pop-up museum De Hoven @ De Hoven Passage
jun 26 @ 09:00 – 18:00
Pop-up museum De Hoven @ De Hoven Passage

Pop-up museum De Hoven

Tijdens het 50-jarig bestaan van De Hoven blikken wij terug op de geschiedenis van het winkelcentrum. Dit doen we d.m.v. een pop-up museum! Ben jij benieuwd hoe De Hoven er vroeger uitzag en wil je meer weten over de geschiedenis van ons winkelcentrum? Neem dan een kijkje in de unit tegenover Hunkemöller!

Op 13 juni werd het pop-up museum officieel geopend.
Van der Vorm Vastgoed was destijds de eigenaar en investeerder van het nieuwe winkelcentrum en is dat tot op de dag van vandaag nog steeds. Algemeen directeur Sico van Ammers heeft samen met Ben Kempers, een ondernemer van het eerste uur, en een aantal bijzondere klanten de openingshandeling verricht.

De foto-expositie is dagelijks gratis toegankelijk tijdens winkelopeningstijden. Middels foto’s, belangrijke nieuwsfeiten en de ontwikkelingen rondom De Hoven, loop je langs een tijdlijn van 1968 tot nu. Er zijn zelfs ‘sleutels’ uit een grote klantenactie uit 1968 te bezichtigen, welke bewaard zijn gebleven bij deze klanten. Klanten die vroeger De Hoven bezochten en dat na 50 jaar nog steeds doen!

Jij komt toch ook een kijkje nemen? 😄

https://www.facebook.com/events/607696906261398/

jun
27
wo
2018
Knutselmiddag Deco patchen @ GroenRijk Rijswijk ('t Haantje)
jun 27 @ 12:00 – 16:00
Knutselmiddag Deco patchen @ GroenRijk Rijswijk ('t Haantje)

Deze laatste middag van de maand is er weer een knutselmiddag in het tuincafé van Groenrijk ‘t Haantje.

Tussen 12.00 en 16.00 kun je in de workshop ruimte. ( de nieuwe ruimte net om het hoekje bij de toiletten) aanschuiven om iets moois te maken. Vandaag zal in het teken van deco patchen staan!!

Met decopatch kan je allerlei spullen eenvoudig decoreren en pimpen.
Decopatchen laat zich het best omschrijven als verven met papier, een beetje zoals papier-mache alleen veel mooier!
Een activiteit voor jong en oud!

Zo kun je bijvoorbeeld je eigen boekensteunen versieren, zomerse vissen decoratie maken en nog veel meer.

De prijzen voor deelname zijn afhankelijk van wat je gaat maken.
Bijvoorbeeld de kleine visjes kosten 1,50 per stuk en de boekensteunen set van hout kost 7,50,

https://www.facebook.com/events/648836495448645/

Voorleescafé Groenrijk ‘t Haantje @ GroenRijk Rijswijk ('t Haantje)
jun 27 @ 12:00 – 13:30
Voorleescafé Groenrijk 't Haantje @ GroenRijk Rijswijk ('t Haantje) | Rijswijk | Netherlands

Elke laatste woensdag van de maand met andere verhalen en liedjes. De voorleescafe’s zijn geschikt voor kinderen (tm 5 jaar) en hun ouders/verzorgers. Toegang tot het café is gratis. Na afloop kan er altijd worden geknutseld in het thema van het verhaal.
Elke maand met andere verhalen en liedjes. We lezen tussen 10.00 en 10.30 en tussen 10.30 en 11.30 kan er worden geknutseld.

Faciliteiten zoals kinderstoelen en verschoonmogelijkheden zijn aanwezig. En ook op de menukaart van het tuincafé vind u een gedeelte dat is aangepast op de jongste kinderen.

Het aankomend voorleescafé is op woensdag 25 April en staat in het teken van Hazeltje en Grote haas! Bekend van de boeken en televisie serie “Raad eens hoeveel ik van je hou”
Studio Springboon doet mee met de actie geef een prentenboek cadeau van 2018. Het boek ‘raad eens hoeveel ik van je hou’ is deze dag te koop voor maar 2,-

De kinderhoek toveren we om tot vertelhoek. We lezen ook niet voor uit een boek maar met een echte kamishibai vertelkast.
Dit vertelkastje leent zich goed om voor te lezen voor grotere groepen (tot 15 kinderen) en heeft een interactief karakter. Kom daarom gezellig met papa, mama, opa, oma of de oppas langs bij het tuincafé vanGroenRijk Rijswijk (‘t Haantje)

Na het verhaal kun je nog lekker iets knutselen wat met het verhaal te maken heeft.

*let op : Toegang tot het voorleescafé is voor reguliere bezoekers gratis en niet bedoeld voor instellingen. Voor het knutselen wordt een bijdrage gevraagd.

Knutselmiddag Deco patchen @ GroenRijk Rijswijk ('t Haantje)
jun 27 @ 14:00 – 18:00
Knutselmiddag Deco patchen @ GroenRijk Rijswijk ('t Haantje) | Rijswijk | Netherlands

Deze laatste middag van de maand is er weer een knutselmiddag in het tuincafé van Groenrijk ‘t Haantje.

Tussen 12.00 en 16.00 kun je in de workshop ruimte. ( de nieuwe ruimte net om het hoekje bij de toiletten) aanschuiven om iets moois te maken. Vandaag zal in het teken van deco patchen staan!!

Met decopatch kan je allerlei spullen eenvoudig decoreren en pimpen.
Decopatchen laat zich het best omschrijven als verven met papier, een beetje zoals papier-mache alleen veel mooier!
Een activiteit voor jong en oud!

Zo kun je bijvoorbeeld je eigen boekensteunen versieren, zomerse vissen decoratie maken en nog veel meer.

De prijzen voor deelname zijn afhankelijk van wat je gaat maken.
Bijvoorbeeld de kleine visjes kosten 1,50 per stuk en de boekensteunen set van hout kost 7,50,

jun
28
do
2018
KNUS Voorleescafé
jun 28 @ 11:00 – 11:30
KNUS Voorleescafé

Een voorleescafé voor de jongste kinderen. Natuurlijk mogen opa, oma, papa, mama of leuke tantes en ooms ook aanschuiven.
Deze ochtend kun je bij KNUS komen genieten van een spannend verhaal.

Het verhaal gaat over Boer Boris die een dagje naar zee gaat. Maar wat daar nu allemaal weer bij komt kijken…..

We starten om 11.00 met het voorlezen tot 11.30.

Bij mooi weer gaan we lekker buiten zitten maar mocht het echt niet anders kunnen dan verhuizen we naar binnen.

https://www.facebook.com/events/2171990189484432/

KNUS Voorleescafé @ Knus, Delftse Hout
jun 28 @ 13:00 – 13:30
KNUS Voorleescafé @ Knus, Delftse Hout | Delft | Netherlands

Een voorleescafé voor de jongste kinderen. Natuurlijk mogen opa, oma, papa, mama of leuke tantes en ooms ook aanschuiven.
Deze ochtend kun je bij KNUS komen genieten van een spannend verhaal.

Het verhaal gaat over Boer Boris die een dagje naar zee gaat. Maar wat daar nu allemaal weer bij komt kijken…..

We starten om 11.00 met het voorlezen tot 11.30.

Bij mooi weer gaan we lekker buiten zitten maar mocht het echt niet anders kunnen dan verhuizen we naar binnen.

Gratis proefles musical @ Musical VAK, centrum voor de Kunsten
jun 28 @ 15:45 – 17:45
Gratis proefles musical @ Musical VAK, centrum voor de Kunsten | Delft | Zuid-Holland | Nederland

Gratis Proefles Musical:

Altijd eens willen uitproberen of gewoon leuk om een keer te doen, wees dan welkom! Het wordt een gezellige les waarin we gaan zingen, dansen en toneelspelen.

Neem gezellig vriendjes en vriendinnetjes mee.
Na de les krijg je wat lekkers en limonade.

4-6 jaar van 15.45-16.45
6-9 jaar van 16.45-17.45

Aanmelden is niet verplicht, maar mag wel: info@hilledejong.nl