Bloei Agenda

De Bloei Agenda Delft staat vol met leuke activiteiten voor gezinnen die plaats vinden in en rondom Delft. Zoals theatervoorstellingen, rommelmarkten, open dagen, boeken- en kledingbeurzen en activiteiten in de natuur. Maar er staan ook events in vermeld voor zwangeren. Je kunt in de agenda rondbladeren op datum. Maar je kunt bijvoorbeeld ook gerichter zoeken door links boven voor een Categorie te kiezen of onder Labels de leeftijd van je kind te selecteren. Naast deze agenda op de website, publiceren we op onze Facebook pagina (bijna) elke vrijdag een Weekend Activiteiten Overzicht. Een berichtje waarin we onder de aandacht brengen wat er voor leuks te doen is voor gezinnen in en rond Delft.

Zelf toevoegen aan de Bloei Agenda Delft

Het leuke van de Bloei Agenda is dat je ook altijd zelf een event kunt toevoegen. Door rechtsboven op het groene knopje ‘Post your event’ te klikken verschijnt er een formulier. Deze kun je vervolgens invullen met alle informatie rondom het event en dan insturen. Als het event past binnen de Bloei Agenda zal deze worden goedgekeurd en verschijnen op deze pagina.

aug
24
vr
2018
*Kinder knutsel feestje @ Nipio
aug 24 2018 – aug 24 2019 hele dag
*Kinder knutsel feestje @ Nipio | Delft | Zuid-Holland | Nederland

*Kinder knutsel feestje
Voor ieder kind is het kinderfeestje een van de hoogtepunten van het jaar. Ze kijken met volle teugen uit naar hun eigen feestje en ook naar die van hun vriendjes en vriendinnetjes.
Het belangrijkste is dat jouw kind met veel plezier zijn feestje viert, lol heeft met elkaar en een aandenken mee naar huis kan nemen. Is jouw kind een Beauty Queen dan kunnen we een eigen toilettas beschilderen, keukenprinsen willen vast hun eigen schort versieren en is jouw kind een CreaBea dan kunnen we een eigen portret maken. Er zijn nog veel meer creatieve mogelijkheden, denk bijvoorbeeld aan een thema waar jouw kind blij van wordt. Neem vrijblijvend contact op, dan stemmen we af wat het beste bij jouw kind past. Zodat het een droomfeest wordt!

okt
22
ma
2018
Delftse Maakweken herfstvakantie ‘Ifigeneia’ @ Poptapark
okt 22 @ 13:30 – okt 27 @ 16:00
Delftse Maakweken herfstvakantie 'Ifigeneia' @ Poptapark | Delft | Zuid-Holland | Nederland

Creatieve herfstvakantie voor jong en oud. ‘s Middags vooral voor kinderen, ‘s Avonds voor (jong-)volwassenen. Knutsel- en theaterworkshops en circusspeelplaats.
In de week wordt geknutseld en theater gemaakt op basis van een verhaal uit de Griekse mythologie. Deze herfstvakantie staat de dappere koningsdochter Ifigeneia centraal. De week werkt toe naar de slotavond zaterdag 27 oktober, dan is de locatietheaterwandeling ‘Ifigeneia offer voor Troje’.

Ifigeneia offert zich op voor de eer van Griekenland en van haar vader.
Haar vader krijgt pas gunstige wind om met zijn oorlogsvloot naar Troje te varen als hij zijn dochter offert!

okt
27
za
2018
Sion’s Halloween 2018 @ De Tuinen van Sion
okt 27 @ 21:00 – 21:00
Sion's Halloween 2018 @ De Tuinen van Sion | Rijswijk | Netherlands

Zet het alvast in de agenda voor volgend jaar!!!

okt
31
wo
2018
Voorleescafé Groenrijk ‘t Haantje @ GroenRijk Rijswijk ('t Haantje)
okt 31 @ 11:00 – 12:30
Voorleescafé Groenrijk 't Haantje @ GroenRijk Rijswijk ('t Haantje) | Rijswijk | Netherlands

Elke laatste woensdag van de maand met andere verhalen en liedjes. De voorleescafe’s zijn geschikt voor kinderen (tm 5 jaar) en hun ouders/verzorgers. Toegang tot het café is gratis. Na afloop kan er altijd worden geknutseld in het thema van het verhaal.
Elke maand met andere verhalen en liedjes. We lezen tussen 10.00 en 10.30 en tussen 10.30 en 11.30 kan er worden geknutseld.

Faciliteiten zoals kinderstoelen en verschoonmogelijkheden zijn aanwezig. En ook op de menukaart van het tuincafé vind u een gedeelte dat is aangepast op de jongste kinderen.

Het aankomend voorleescafé is op woensdag 25 April en staat in het teken van Hazeltje en Grote haas! Bekend van de boeken en televisie serie “Raad eens hoeveel ik van je hou”
Studio Springboon doet mee met de actie geef een prentenboek cadeau van 2018. Het boek ‘raad eens hoeveel ik van je hou’ is deze dag te koop voor maar 2,-

De kinderhoek toveren we om tot vertelhoek. We lezen ook niet voor uit een boek maar met een echte kamishibai vertelkast.
Dit vertelkastje leent zich goed om voor te lezen voor grotere groepen (tot 15 kinderen) en heeft een interactief karakter. Kom daarom gezellig met papa, mama, opa, oma of de oppas langs bij het tuincafé vanGroenRijk Rijswijk (‘t Haantje)

Na het verhaal kun je nog lekker iets knutselen wat met het verhaal te maken heeft.

*let op : Toegang tot het voorleescafé is voor reguliere bezoekers gratis en niet bedoeld voor instellingen. Voor het knutselen wordt een bijdrage gevraagd.

nov
3
za
2018
Feest/rommelmarkt Wijkcentrum De Hofstee @ Wijkcentrum De Hofstee
nov 3 hele dag
Feest/rommelmarkt Wijkcentrum De Hofstee @ Wijkcentrum De Hofstee  | Delft | Zuid-Holland | Nederland

Feest/rommelmarkt Wijkcentrum De Hofstee

– Kinderen kunnen met 1 kleedje gratis deelnemen.
– Gratis activiteiten kinderen: kruidnoten bakken, waxinelichtje
maken, schminken, limonade
– Optreden popkoor Elan om 11.00
– Loterij met mooie prijzen, trekking om 13.00
– Optreden musical leerlingen van de VAK om 14.15
– Drinken, snacks, patat, tosti, broodjes tegen kleine prijzen.

Kinderbeurs ‘Het kleine P-rijsje’ @ Kinderbeurs 'Het kleine P-rijsje'
nov 3 @ 10:00 – 13:00
Kinderbeurs 'Het kleine P-rijsje' @ Kinderbeurs 'Het kleine P-rijsje' | Den Hoorn | Zuid-Holland | Nederland

Verkoop van tweedehands kinderspullen zoals kleding, speelgoed en meubels geschikt voor kinderen van 0 tot 10 jaar oud voor een klein prijsje. Ook inzameling van gebruikte spullen.

nov
4
zo
2018
De vergeten zoon van Willem van Oranje (11+) @ Theater de Veste
nov 4 hele dag
De vergeten zoon van Willem van Oranje (11+) @ Theater de Veste  | Delft | Zuid-Holland | Nederland

Geschiedenis die je op het puntje van je stoel houdt

Een rockopera over onze Vader des Vaderlands die zijn leven in dienst van de vrijheid stelde, maar daarvoor zijn zoon moest opofferen. Het is 1568, het jaar waarin de Tachtigjarige Oorlog uitbreekt. Willems oudste zoon, de veertienjarige Filips Willem, wordt door de hertog van Alva ontvoerd en naar Madrid gebracht. Na de moord op zijn vader krijgt Filips Willem van de Spaanse koning de positie van landvoogd der Nederlanden aangeboden. Verraadt hij het gedachtegoed van zijn vader?

zondag 4 november – 14.30 uur
jeugd € 14,50 | volwassenen € 18,50

nov
11
zo
2018
Het Grenzeloze Zwarte Sleutelgat | LaMelis | 4+ @ Rietveld Theater
nov 11 @ 15:00
Het Grenzeloze Zwarte Sleutelgat | LaMelis | 4+ @ Rietveld Theater | Delft | Zuid-Holland | Nederland

Een ode aan de fantasie in dans met uitzinnige decors en kostuums. Niets is wat het lijkt en alles is mogelijk

Twee broertjes houden erg van trommelen. Ze wonen in een magisch zwart sleutelgat, waarin ze kunnen verdwijnen. Als ze even later weer naar buiten komen, zijn ze helemaal anders. Ze blijken zelfs te kunnen veranderen in twee zusjes…Gebeurtenissen en avonturen buitelen over elkaar heen; van hiphop, een kikkerrace en een slapstick-drumstokjes-gevecht tot een toverspreukentafereel. Alles kan!

Concept, choreografie, dans: Helma Melis, Batja ten Kortenaar | kostuum, beeld: Helma Melis | muziek, hoorspel: Joost van Dijk

Helma Melis, het brein achter Dansgezelschap LaMelis, studeerde in 1996 af aan de Fontys Dansacademie in Tilburg. Na haar opleiding danste ze bij diverse dansgezelschappen en bij Productiehuis Brabant, waar ze opviel als choreografe. In 2003 werd ze bekroond met de Prins Bernhard Cultuurfonds Dansprijs Brabant. In al haar voorstellingen is Helma behalve choreografe ook decor- en kostuumontwerper. Ze heeft een voorliefde ontwikkeld voor beeldend en multimediaal werken: muziek, design en mode, fotografie en video/film in combinatie met dansperformance spelen een steeds grotere rol in haar werk.

nov
17
za
2018
Intocht 2018 – Zaandijk @ Zaanse Schans
nov 17 @ 12:00 – 14:00
Intocht 2018 - Zaandijk @ Zaanse Schans

Mijn intocht dit jaar is in Zaandijk en op de Zaanse Schans. Samen met alle pieten zal ik rond 12 uur de eerste voet aan wal zetten in deze prachtige en typische Hollandse omgeving. Komen jullie ook? Of kijk je op TV? Laat het me weten door even op “aanwezig” te klikken. Dag Hoor! Groeten van Sint Nicolaas.

(wil je meer weten over dit gebied waar ik aan kom? Kijk dan even bij Bureau Toerisme Laag Holland)

https://www.facebook.com/events/966279193577082/

nov
21
wo
2018
Eureka | TG Knars | 4+ @ Rietveld Theater
nov 21 @ 15:00
Eureka | TG Knars | 4+ @ Rietveld Theater | Delft | Zuid-Holland | Nederland

De uitvindingen vliegen uit de bocht…Eureka droomt ervan om astronaut te worden. Dat heeft ze niet van een vreemde. Haar vader én haar moeder zijn namelijk uitvinders. Het hele huis is dan ook één grote werkplaats.  Maar jammer genoeg gebruiken zij hun talent vooral om Eureka te beschermen tegen de boze buitenwereld, met een Opblaas-regenjas tegen botsingen en afstands-bestuurbare-schoenen die na school meteen naar huis lopen. Haar vriendje Mo is de enige met wie ze een eigen Keukentraps-raket kan bouwen. Bestemming: Gevaar! Als dat maar goed afloopt…

TG Knars bestaat uit Delftenaren Jeroen Molenaar & Nynke Gabeler en is een bruisend, jong gezelschap dat met kleurrijk schaduwspel van beeldende poppen en objecten theatervoorstellingen voor kinderen maakt. Knars staat voor: beeldend, fantasierijk, inventief en verrassend.  In een collage van beeld en geluid vertellen ze eigentijdse verhalen. Observaties van mensen en hun dagelijkse bezigheden vormen de inspiratie voor nieuwe verhalen. Wat maakt een mens tot een mens?

Knars speelt met de verwachting van het publiek. Alles kan in van alles veranderen. Een tafelkleed verandert in een gezicht, dat op haar beurt transformeert in een bed met een wekker die een pop wakker rinkelt. Met simpele materialen en low-fi technieken nemen ze hun publiek mee in een fantasierijke wereld waarin elk medium gelijkwaardig wordt ingezet. Kleine uitvindingen knarsen in de houten en metalen scharnieren. Visueel plezier voor jong en oud!