Bloei Agenda

De Bloei Agenda Delft staat vol met leuke activiteiten voor gezinnen die plaats vinden in en rondom Delft. Zoals theatervoorstellingen, rommelmarkten, open dagen, boeken- en kledingbeurzen en activiteiten in de natuur. Maar er staan ook events in vermeld voor zwangeren. Je kunt in de agenda rondbladeren op datum. Maar je kunt bijvoorbeeld ook gerichter zoeken door links boven voor een Categorie te kiezen of onder Labels de leeftijd van je kind te selecteren. Naast deze agenda op de website, publiceren we op onze Facebook pagina (bijna) elke vrijdag een Weekend Activiteiten Overzicht. Een berichtje waarin we onder de aandacht brengen wat er voor leuks te doen is voor gezinnen in en rond Delft.

Zelf toevoegen aan de Bloei Agenda Delft

Het leuke van de Bloei Agenda is dat je ook altijd zelf een event kunt toevoegen. Door rechtsboven op het groene knopje ‘Post your event’ te klikken verschijnt er een formulier. Deze kun je vervolgens invullen met alle informatie rondom het event en dan insturen. Als het event past binnen de Bloei Agenda zal deze worden goedgekeurd en verschijnen op deze pagina.

nov
24
za
2018
Sint en het stoffige Sprookjesboek @ Forum Kwadraat (Voorburg)
nov 24 @ 13:30 – 14:45
Sint en het stoffige Sprookjesboek @ Forum Kwadraat (Voorburg)

Na het grote succes van Sint en de pittige Pito-toets vorig jaar, presenteert Stichting Sint Nicolaas Evenementen dit jaar vol trots de voorstelling Sint en het stoffige Sprookjesboek. Een voorstelling vol leuke liedjes, mooie prinsessen, grappige momenten en natuurlijk de pieten. Ouderwets genieten van het mooiste feest van het jaar: het Sinterklaasfeest.

https://www.facebook.com/events/436183853479094/

nov
25
zo
2018
Muziek van Beneden (5+) @ Theater de Veste
nov 25 hele dag
Muziek van Beneden (5+) @ Theater de Veste  | Delft | Zuid-Holland | Nederland

Humor, beeldende poëzie en meeslepende livemuziek

Deze o zo leuke en wonderlijke voorstelling leidt naar een straat vol dichte deuren, overlopende harten, ongewone ontmoetingen en muziek die door alle muren dringt. In ‘Muziek van Beneden’ komen alle bijzondere kwaliteiten van Het Houten Huis samen: met onuitputtelijke creativiteit en zonder woorden een prachtverhaal vertellen vol humor, beeldende poëzie en meeslepende livemuziek.

zondag 25 november – 14.30 uur
jeugd € 11,50 | volwassenen € 15,50

nov
28
wo
2018
Voorleescafé Groenrijk ‘t Haantje @ GroenRijk Rijswijk ('t Haantje)
nov 28 @ 11:00 – 12:30
Voorleescafé Groenrijk 't Haantje @ GroenRijk Rijswijk ('t Haantje) | Rijswijk | Netherlands

Elke laatste woensdag van de maand met andere verhalen en liedjes. De voorleescafe’s zijn geschikt voor kinderen (tm 5 jaar) en hun ouders/verzorgers. Toegang tot het café is gratis. Na afloop kan er altijd worden geknutseld in het thema van het verhaal.
Elke maand met andere verhalen en liedjes. We lezen tussen 10.00 en 10.30 en tussen 10.30 en 11.30 kan er worden geknutseld.

Faciliteiten zoals kinderstoelen en verschoonmogelijkheden zijn aanwezig. En ook op de menukaart van het tuincafé vind u een gedeelte dat is aangepast op de jongste kinderen.

Het aankomend voorleescafé is op woensdag 25 April en staat in het teken van Hazeltje en Grote haas! Bekend van de boeken en televisie serie “Raad eens hoeveel ik van je hou”
Studio Springboon doet mee met de actie geef een prentenboek cadeau van 2018. Het boek ‘raad eens hoeveel ik van je hou’ is deze dag te koop voor maar 2,-

De kinderhoek toveren we om tot vertelhoek. We lezen ook niet voor uit een boek maar met een echte kamishibai vertelkast.
Dit vertelkastje leent zich goed om voor te lezen voor grotere groepen (tot 15 kinderen) en heeft een interactief karakter. Kom daarom gezellig met papa, mama, opa, oma of de oppas langs bij het tuincafé vanGroenRijk Rijswijk (‘t Haantje)

Na het verhaal kun je nog lekker iets knutselen wat met het verhaal te maken heeft.

*let op : Toegang tot het voorleescafé is voor reguliere bezoekers gratis en niet bedoeld voor instellingen. Voor het knutselen wordt een bijdrage gevraagd.

Kerst minishoot @ Bedrijvenpand Staalweg
nov 28 @ 13:00 – 15:30
Kerst minishoot @ Bedrijvenpand Staalweg | Delft | Zuid-Holland | Nederland

Op woensdagmiddag 28 november en zaterdagochtend 1 december organiseer ik weer een leuke kerstminishoot voor kinderen vanaf “zitleefttijd” voor meer informatie; mail mij gerust; studio@fotobrenda.nl

Wat krijg je? 5 digitale foto’s voor 50 euro.

dec
1
za
2018
Kinderbeurs ‘Het kleine P-rijsje’ @ Kinderbeurs 'Het kleine P-rijsje'
dec 1 @ 10:00 – 13:00
Kinderbeurs 'Het kleine P-rijsje' @ Kinderbeurs 'Het kleine P-rijsje' | Den Hoorn | Zuid-Holland | Nederland

Verkoop van tweedehands kinderspullen zoals kleding, speelgoed en meubels geschikt voor kinderen van 0 tot 10 jaar oud voor een klein prijsje. Ook inzameling van gebruikte spullen.

dec
2
zo
2018
Het verhaal van het Verhaal (8+) @ Theater de Veste
dec 2 hele dag
Het verhaal van het Verhaal (8+) @ Theater de Veste  | Delft | Zuid-Holland | Nederland

Nieuw werk van één van de grootste theatervernieuwers Jetse Batelaan

Er staat een groepje ‘personages’ op een leeg toneel. ‘Het Decor’ loopt trots rond in een kostuum met coulissen, er komen wat ‘Teksten’ langs, luidruchtige types. Allen wachten op ‘Het Verhaal’. Dat durft zich niet te vertonen. En dan is er de onmogelijke liefde tussen ‘Het Theater’ en een ‘Gebouw’ verderop in de stad. Via duiven sturen ze elkaar vurige brieven. Tot het ‘Gebouw’ van zijn plek komt en zich met geweld een weg naar het podium baant. Een magische voorstelling waarin alles plots kan zinderen van verlangens en verwachtingen.

Must see voorstelling van de toffe gezelschappen Theater Artemis & Het Zuidelijk Toneel!
zondag 2 december – 14.30 uur
jeugd € 14,50 | volwassenen € 18,50

Hulp-Sinterklaas (3+) @ Theater de Veste
dec 2 hele dag
Hulp-Sinterklaas (3+) @ Theater de Veste  | Delft | Zuid-Holland | Nederland

Waar blijft de Sint?

De Kidz-dj en zijn beste vriendin zorgen samen voor een gezellig feest voordat Sinterklaas arriveert. Als ze erachter komen dat er een verkeerde datum in de uitnodiging is gezet, ontstaat er paniek! Komt de Sint nu wel? Uiteindelijk wordt er aan de deur geklopt. Maar is dit wel de echte? En waar is de beste vriendin van de Kidz-dj? Hilariteit, spanning en muziek tijdens dit Kidz-dj Sinterklaasfeestje.

zondag 25 november – 13.00 & 15.00 uur
jeugd € 9,00 | volwassenen € 11,50

dec
28
vr
2018
Lejo Kerstshow (3+) @ Theater de Veste
dec 28 hele dag
Lejo Kerstshow (3+) @ Theater de Veste  | Delft | Zuid-Holland | Nederland

Kerstvoorstelling van dat vingerpoppetje met die oogjes

Lejo komt met een kerstshow en neemt al zijn vriendjes mee. Ze versieren een boom, zingen kerstliedjes, luiden de jingle-bells en Rudolf het Rendier komt langs. Een vrolijke kerstvoorstelling voor het hele gezin en na afloop kan iedereen zijn eigen Lejo-kerstpoppetje knutselen en bespelen.

vrijdag 28 & zaterdag 29 december – 13.30 & 15.30 uur
jeugd € 7,50 | volwassenen € 8,50

jan
2
wo
2019
Ik kom je opeten! | TG Heldhaftig 4+ @ Rietveld Theater
jan 2 @ 15:00
Ik kom je opeten! | TG Heldhaftig 4+ @ Rietveld Theater | Delft | Zuid-Holland | Nederland

griezelig grappige voorstelling in een fantastisch decor naar het gelijknamige prentenboek van Tony Ross.

Ver in de ruimte vliegt een enorm monster in zijn ruimteschip van planeet naar planeet. Hij eet niet alleen de bewoners op; nee hij verorbert ook de planeten! Dan ziet hij een mooi blauw exemplaar: aarde.
En daar woont Bennie. Het water loopt het monster in de mond. Hij stuurt zijn ruimteschip richting aarde en brult: IK KOM JE OPETEN!!! Maar klopt dat allemaal wel? Moeten we bang zijn? En wie verspreidt deze informatie?

jan
6
zo
2019
Kodo, het geheim van de samurai | Ida van Dril 6+ @ Rietveld Theater
jan 6 @ 15:00
Kodo, het geheim van de samurai | Ida van Dril 6+ @ Rietveld Theater | Delft | Zuid-Holland | Nederland

Een muzikaal, spannend avontuur over angst en moed naar het boek ‘Kodo, de weg van de boog’ van Bert Kouwenberg

Kodo woont samen met zijn vader aan de rand van het geheimzinnige woud. Zijn vriend Vos leert hem te vluchten, terwijl zijn vader hem leert vechten tegen ninja’s. Maar wat is verstandig: vluchten of vechten? En komt Kodo ooit te weten wat er met zijn moeder is gebeurd?

Ida van Dril blaast aanstekelijk veel leven in haar poppenspel. Projecties brengen de prachtige prenten van Mark Janssen uit het boek op magische wijze tot leven. Ze vatten perfect de Japanse sfeer van hoge, kale bergen, brede, bevroren rivieren, tere bloesems en dreigende ninja’s.