8 minuten leestijd

Gefeliciteerd, je ben in verwachting! Er komt nogal wat op je af als je in verwachting bent. Zowel fysiek als emotioneel gaat het  nu toch even anders dan normaal. Maar wat te denken van straks financieel? Wat heb je allemaal nodig als de baby er is? Daarom is het leuk om in deze drukke periode af en toe iets kado te krijgen. Maar waar vind je dan bijvoorbeeld alle babydozen in Delft? Bloei Blogger Tamara heeft voor Bloei alle leuke supermarkt en drogisterij acties in Delft en omgeving voor je op een rijtje gezet.

Ouders van nu

Laten we beginnen bij het begin. Eén van de bekendste babydozen is namelijk die van Ouders van Nu. Zij werken samen met de Etos. Via de website van Ouders van Nu kun je jezelf registreren tot aan je uitgerekende datum. Vervolgens krijg je een bon thuis gestuurd waarmee je bij een Etos filiaal een Zwanger- en een Babybox kunt ophalen. Na je bevalling kun je binnen zes maanden ook los de Babybox nog aanvragen. De Etos in Delft vind je aan de Brabantse Turfmarkt in het centrum, in Winkelcentrum de Hoven en aan het Gouden Rijderplein in Delfgauw. Ook in Pijnacker vind je twee filialen.

Kruidvat

Ook bij de Kruidvat kun je een pakket ophalen. Je moet hiervoor wel eerst een pas aanschaffen, genaamd de ‘Jouw extra Voordeelkaart’ én aangeven dat je een kindje verwacht. Twee maanden voor je uitgerekende datum kun je in de winkel de ‘Blije Baby Voordeel Tas’ ophalen met Newborn luiers, wasgel en lotiondoekjes. Daarnaast kun je met de kaart ook gebruik maken van ‘Jouw Blije Baby Voordeel’, wat betekent dat je korting krijgt op geselecteerde producten zoals luiers en babydoekjes. Handig voor na de geboorte van je kindje! In de binnenstad vind je de Kruidvat aan de Brabantse Turfmarkt een aan het Bastiaansplein. In de Voorhof vind je er één in winkelcentrum De Hoven en één aan de Papsouwselaan 224.

PLUS Supermarkt

Bij de PLUS kun je ‘de Kiekeboebox’ aanvragen via hun website. De box is gevuld met producten en bonnen ter waarde van €40,- . Je kunt de box aanvragen tot dat je kindje maximaal 2 maanden oud is. Persoonlijk vond ik dit de meest handige box van allemaal. Echt goede producten. De luiers van de PLUS gebruik ik nu nog. De PLUS vind je in de Bomenwijk (Elzenlaan), de Foreestweg en in het winkelcentrum in Tanthof. Ook kun je terechtwijs de PLUS in het centrum van Den Hoorn, Pijnacker of in Rijswijk aan de Prinses Irenelaan 330.

Jumbo

Bij de Jumbo kun je terecht voor twee cadeau’s, namelijk het ‘Hallo Mama Momentenboek’ als je zwanger bent en de ‘Hallo Mama Babydoos’ als je kindje is geboren, en niet ouder dan drie maanden is. Jumbo werkt hierin samen met Why’s Online. Via hun website kun je de cadeau’s aanvragen en vervolgens krijg je een bon thuis gestuurd waarmee je het kunt ophalen in een Jumbo filiaal. In Delft vind je de Jumbo aan het Bastiaansplein, in winkelcentrum De Hoven, aan de Vrijheidslaan in Buitenhof en in het winkelgebied in Tanthof en Ypenburg.

De blije doos

Voor De Blije Doos kun je online aangeven dat je zwanger bent. Vervolgens ontvang je een uitnodiging om ‘De Blije Doos’ op te halen bij een Prénatal winkel. De dichtstbijzijnde voor Delftse ouders is de winkel in de Boogaard in Rijswijk. Daarnaast ontvang één jaar lang 5x het magazine WIJ in de brievenbus. Dit magazine is voor (aanstaande) mama’s. Ook ontvang je iedere week ontvang per e-mail een update rondom je zwangerschap, met daarin weetjes en tips rondom zwanger zijn en de groei van je kindje. Tot slot krijg je maandelijks een nieuwsbrief.

Verder ontvang je ook e-mails met aanbiedingen en acties afgestemd op jouw situatie. Dit was voor mijn gevoel haast op het spammerige af maar je kunt jezelf natuurlijk ook altijd weer afmelden hiervoor. Als je binnen zes weken na de geboorte de gegevens van je baby aan de organisatie doorgeeft, kun je een gratis mutsje met naam bestellen. Je kent ze vast wel, het gaat om die roze en blauwe mutsjes met daarop de naam van je baby.

Voor ‘De Blije Doos’ kun je je al heel vroeg in de zwangerschap inschrijven. Dit is heel leuk, zeker als alles gaat zoals het hoort. Tijdens mijn eerste zwangerschap was ik dan ook al vroeg ingeschreven. Helaas kreeg ik toen echter een miskraam. Het was voor mij toen erg confronterend om nog mails te ontvangen over o.a. de groei van je kindje, terwijl je net een heel heftige periode meemaakt. Natuurlijk kun je je ook weer uitschrijven voor de e-mails maar dit verloopt niet altijd even soepel. Bij de volgende zwangerschappen heb ik daarom bewust gewacht tot na de drie maanden grens met inschrijven.

Baby dump

Via de website van de Baby-Dump (ik verbaas me nog steeds over deze naam) kun je online een formulier invullen. Deze kun je uitprinten en meenemen naar de winkel in Capelle aan de IJssel of Spijkenisse. Als je de bon inlevert ontvang je een cadeautasje met allerlei spulletjes voor je baby. In het tasje vind je onder andere een knuffel en een houder voor billendoekjes. Je bent niet verplicht om iets anders te kopen in de winkel.

Meer dan babydozen in Delft

Naast de babydozen in Delft zijn er ook nog andere soorten acties als je zwanger bent of net bevallen die de moeite waard zijn om van af te weten. Je vindt ze hieronder op een rij.

Etos

Naast dat je bij de Etos de dozen van Ouders van Nu kunt ophalen, hebben ze ook zelf een spaarprogramma. Dit heet ‘babysperen’. Wanneer je jouw Etos pas scant spaar je automatisch voor gratis producten. Hier zitten ook producten voor je baby tussen. Denk bijvoorbeeld aan een gratis pak pampers, vitamine D of een gratis difrax fles. Wil je iets anders, dan kun je ook kiezen voor een korting van 5 euro op het hele eigen assortiment. De Etos pas kun je aanvragen in de winkel, via de Etos app of via de website.

Geboortekaartjesactie

De Geboortekaartjesactie is opgezet door geboortekaartjesverzamelaar Jolanda uit Delft. Je ontvangt van haar gratis een naamsleutelhanger als je het geboortekaartje instuurt. Je kunt zelf de kleur, bedel en button uit zoeken van de sleutelhanger. Daarnaast verloot ze per per kwartaal 4 cadeautjes uit de ontvangen geboortekaartjes en aan het eind van het jaar een kadobon van €50,-. Als je het leuk vindt plaatst Jolanda je geboortekaartje op haar Facebookpagina (zonder privégegevens), met bijna 35oo likes, maar als je dat liever niet hebt is dat ook prima. Je geboortekaartje kun je opsturen naar Geboortekaartjes Actie, Postbus 3381, 2601 DJ Delft

BoekStart

BoekStart is een landelijk programma dat stimuleert om vroeg te beginnen met voorlezen. Het is gericht op alle baby’s jonger dan een jaar oud. Als je baby ongeveer 3 maanden is, krijg je van de gemeente een waardebon voor het BoekStartkoffertje thuisgestuurd. Met deze bon kun je je kindje gratis lid maken van de bibliotheek. Dit lidmaatschap duurt 1 jaar en loopt automatisch af. Wist je dat het heel leuk is om ook met een baby al lid te zijn van de bibliotheek? DOK bibliotheek in Delft heeft bijvoorbeeld allerlei kijkboekjes, voelboekjes, knisperboekjes, buggyboekjes en nog veel meer te leen.

Naast het lidmaatschap krijg je ook nog het leuke boekstartkoffertje cadeau. De inhoud van het koffertje varieert. Soms is dit  een stoffen babyboekje, een liedjesboekje met cd of een hardkartonnen boekje voor als je kindje iets ouder is. Vind je het leuk om na het lidmaatschap via BoekStart nog langer lid te zijn? Denk dan eens aan de aanschaf van de Delftpas, als je die laat zien kan je kindje opnieuw een jaar gratis lid worden.

Vind je het leuk om meer te doen met boeken en voorlezen? DOK organiseert babyvoorleesochtenden in hun locatie aan het Vesteplein. Toegang en meedoen is gratis. Voor de actuele dag en tijden kun je op de website van DOK kijken.

Albert Heijn

Als je bij de Albert Heijn het geboortekaartje van je kindje laat zien ontvang je twee rollen beschuit en een pak muisjes gratis. Mooi meegenomen voor het kraambezoek! Bij de Albert Heijn XL aan de Martinus Nijhofflaan geldt deze actie sowieso. Let echter wel op, niet alle filialen van Albert Heijn doen mee aan deze actie. Dus informeer bij je eigen winkel of dit bij hen ook geldt.

Zeeman

Bij Zeeman kun je een gratis rompertje van biologisch katoen met stretch ophalen. Via de website kun je jouw gegevens achterlaten en per email ontvang je vervolgend een waardebon om mee naar de winkel te gaan. Je kunt dit ook nog doen als je baby al geboren is, lees op de website van Zeeman de exacte voorwaarden.

Heb je zelf ook nog leuke tips over zwangerschapsacties of babydozen in Delft voor aankomende en jonge ouders? Deel ze dan hieronder.

De uitgelichte foto bovenaan deze blog is gemaakt door Bloei Blogger Wendy. De tekst in deze blog bevat affiliate links.