3 minuten leestijd

Ben je nog op zoek naar een écht Delftse kerstbal voor in je kerstboom? Als je in Delft woont en van knutselen houdt, dan moet je zeker eens aan de slag met deze free printable! Illustrator Hans de Wolf heeft voor de volgers en lezers van Bloei een feestelijke printable gemaakt van een Delftse Kerstbal van papier. In een lichtblauwe en een donkerblauwe versie. Lekker knutselen in de vakantie, samen met de (klein)kinderen. Zo start je een meteen een mooie familietraditie met kerst, de handmade Delftse kerstbal!

De Delftse Kerstbal is gebaseerd op een DIY YouTube Video van het Deense magazine ALT rondom het maken van papieren decoratie voor op tafel, in de vensterbank of in de kerstboom. Door de unieke vorm van vouwen maak je van plat papier een echte bolvorm. Door de krommingen in het papier maak je een echte bijzonder item om je huis met aan te kleden in kerstsfeer. En het zelf maken van je decoratie is natuurlijk het leukst om samen met de kinderen te doen!

Instructies Delftse Kerstbal

Benodigdheden: printable, schaar, lijm. Optioneel: naald & draad of paperclip.

  1. Download de printable (1.2 Mb) naar keuze: donkerblauw of lichtblauw. Of doe eens gek, en maak ze allebei!
  2. Print en knip de printable
  3. Volg de instructies uit het YouTube filmpje hieronder (3.03 minuten)
  4. Op de foto hierboven kun zien hoe de kerstbal eruit komt te zien.
  5. Maak met een paperclip of naald en draad een gaatje en ophangsysteem in de kerstbal zodat je hem kunt ophangen. IN de kerstboom of voor het raam. Je kunt hem natuurlijk ook ter decoratie op tafel of in de vensterbank leggen in een mooie kerstschaal.
  6. Geniet de rest van de vakantie van je authentieke handmade Delftsblauwe Bloei kerstbal!
  7. Post een foto van je kerstbal op social media, tag Bloei, en gebruik #Bloeikerstbal! Ik ben namelijk echt razend nieuwsgierig naar jullie Bloei Kerstballen!