Delftse Kindertuinen

De Stichting Kindertuinen Delft beheert vier tuincomplexen, de Delftse kindertuinen, waar elk jaar meer dan 200 kinderen (vanaf groep 4) na schooltijd één keer in de week 1,5 uur  komen tuinieren. Het tuinseizoen is van april tot oktober.  Ze gaan dan zaaien, poten, planten, schoffelen, wieden, water geven en oogsten. Door lekker buiten bezig te zijn met de grond en planten leren kinderen samen van alles over hoe de natuur werkt en hoe je eigen voedsel kunt verbouwen. En hoe leuk is het om een zaadje te zien uitkomen en uiteindelijk de onbespoten groente te oogsten en mee naar huis te kunnen nemen!

Naast het tuinieren worden er ook andere activiteiten aangeboden zoals kruidenboter maken, een lampionnenoptocht en een open dag. Eind september worden zelf gekweekte droogbloemen tot mooie bloemstukjes verwerkt.

Familietuinieren

Op de Boterbloem in Tanthof  is ook familietuinieren mogelijk. Voor €100,- per tuinseizoen kan er een tuintje van 20m2 gehuurd worden en kan daar zonder begeleiding getuinierd worden samen met je kinderen.

Aanmelden

Er zijn vier Delftse kindertuinen verspreid door Delft, de Boterbloem, de Goudsbloem, de Sleutelbloem en de Zonnebloem. Omdat het seizoen start in april is het mogelijk om je kind tot half of eind maart aan te melden. Actuele data staan altijd op de website vermeld.

Telefoon

015-2122233

Email

info@kindertuinendelft.nl

Social Media

Locaties

Boterbloem

Delftse kindertuinen

Goudsbloem

Delftse Kindertuinen

Sleutelbloem

Delftse Kindertuinen

Zonnebloem

Delftse kindertuinen

Welkom bij de Delftse kindertuinen

Ben jij wel eens bij Stichting Kindertuinen Delft geweest? Wat vond je ervan? Laat hieronder een bericht achter zodat andere ouders kunnen meelezen met jouw ervaringen en tips over deze locatie en de activiteiten!