EFT Praktijk Welvaren

Simone Hoogma van EFT Praktijk Welvaren begeleidt ouders op weg naar meer ontspannen ouderschap. Zij is EFT- therapeute en helpt mensen door middel van Emotional Freedom Technique bij het oplossen van oude reflexen en overtuigingen. Die oude reflexen en overtuigingen kunnen je mooie intenties voor de opvoeding van je kleine kind of puber aardig doorkruisen. EFT is een combinatie van acupressuur en westerse focustechnieken.

Liefdevol en ontspannen opvoeden staat waarschijnlijk hoog op je prioriteitenlijstje. Hoe frustrerend is het om daar niet altijd even succesvol in te zijn? Herken je dat je steeds in dezelfde valkuilen stapt? En dat je niet zo’n ontspannen opvoeder bent als je zou willen? Het is echter volkomen normaal dat opvoed-voornemens als sneeuw voor de zon kunnen verdwijnen: biologisch werkt het nou eenmaal zo dat stress het rationele deel van je brein uitschakelt, waardoor je rationeel niet zoveel meer te willen hebt. Je overlevingssysteem neemt het dan over en je reageert als in een reflex.

Dubbele motivatie

Als ouder krijg je ook een hoop voor je kiezen dat stress kan veroorzaken, zoals zorgen, schuldgevoel, boosheid, ongeduld, onzekerheid, frustratie, vertrouwen, begrenzen, schaamte, gevolgen van een echtscheiding, je eigen onverwerkte jeugd, overbelast zijn, etc. De enige weg om hier mee om te gaan is door je uitdagingen onder ogen te zien en ze aan te pakken. Want ze verdwijnen haast nooit zomaar. Maar, de motivatie om ermee aan de slag te gaan is dubbel: niet alleen jijzelf hebt er wat aan, maar ook je kind!

Als je die oude reflexen weet op te ruimen, niet alleen op rationeel niveau, maar ook op fysiek en emotioneel niveau, dan kan je helderder en rustiger bepalen hoe je in een situatie wilt reageren. Het voelt dan bijvoorbeeld niet meer ‘van levensbelang’ om een ruzie tussen je kinderen op te lossen, omdat je niet tegen conflicten kan. Of om iets persé op een bepaalde manier te willen, zodat jouw angst dan niet opspeelt. Hier kan EFT Praktijk Welvaren een rol in spelen.

Na een behandeling bij EFT Praktijk Welvaren zal je automatische reactie op lastige situaties rustiger en liefdevoller worden. Je raakt minder energie kwijt. Je kunt meer genieten van het ouderschap, ook al vertoont je kind nog steeds hetzelfde gedrag. En er zit zelfs een kansje in dat je kind met je mee verandert.

Emotional Freedom Technique

EFT Praktijk Welvaren
Gezondheidscentrum Phoenix
Phoenixstraat 6
2611AL Delft

www.wel-varen.nl

EFT Praktijk Welvaren

Ben jij wel eens bij EFT Praktijk Welvaren geweest? Wat vond je ervan? Laat hieronder een bericht achter zodat andere ouders kunnen meelezen met jouw ervaringen en tips over deze praktijk!