IN SAMENWERKING MET IKONIC TOYS, dit artikel bevat affiliate links

Heb jij je kinderen voorgelezen uit Pluk van de Petteflet? Gelachen om de verhalen van Pim & Pom? Of ken je de zes gebundelde verhalen van Floddertje nog van vroeger toen je zelf werd voorgelezen? Al deze verhalen zijn tot leven gekomen met de illustraties van Fiep Westendorp. Wie kent ze niet! Deze verhalen zijn nu na al die jaren nog steeds prachtig om voor te lezen. Vooral bekend van de mooie boeken, maar inmiddels vind je deze verhalen op terug op televisie, in het theater en in de bioscoop. En daarnaast ook als speelgoed.

100 jaar Fiep Westendorp

De Fiep Westendorp Foundation viert van juni 2016 tot december 2017 de 100e geboortedag van Fiep Westerdorp. Dit jubileumjaar is gevuld met mooie activiteiten, zoals theater, workshops, en film. Maar ook de allerleukste producten van Fiep Westendorp heb een plek gekregen in de Fiep webshop, waaronder het houten speelgoed ontworpen door Ikonic Toys: de rode kraanwagen van Pluk, een rode kraanwagen puzzel, en een Fiep’s dierenpuzzel. Het Delftse bedrijf Ikonic Toys heeft dit prachtige houten speelgoed gemaakt in samenwerking met de Fiep Westendorp Foundation.

Ikonic Toys

Het gezicht achter het speelgoedmerk Ikonic Toys is de Delftse Maurice Doorduyn. Hij is vader van twee kinderen en hij werkt en woont in Delft. Als industrieel ontwerper ontwerpt hij realistisch houten speelgoed zoals een racebaan, treinen & treinbanen en auto’s. Door terug te denken aan zijn eigen jeugd en te kijken naar het spel van zijn kinderen, concludeerde hij dat kinderen na de kleuterleeftijd best willen blijven spelen met houten speelgoed, als het maar lijkt op de werkelijkheid. Zo blijft het uitdagend om mee te spelen en kan het jaren mee. Je schaft dus ook echt duurzaam speelgoed aan als je kiest voor Ikonic Toys. Dat duurzaamheid voor Maurice Doorduyn belangrijk is blijkt ook uit de keuze om al het speelgoed te laten maken van beukenhout met een FSC keurmerk.

Fiep Westendorp speelgoed

In het kader van het Fiep Westendorp jubileumjaar ontwierp Ikonic Toys houten speelgoed met de illustraties van Fiep. Een rubuuste uitvoering van de rode kraanwagen van Pluk voor kinderen vanaf 3 jaar en daarnaast twee houten inlegpuzzels voor kinderen vanaf 2 jaar. De ene puzzel is gebaseerd op het boek ‘Pluk van de Petteflet’ en heeft 7 stukjes. De andere puzzel is gebaseerd op het prentenboek ‘De dieren van Fiep’ en heeft 10 stukjes.

Winactie

In samenwerking met Ikonic Toys mogen we twee houten inlegpuzzels verloten! Het gaat om een ‘rode kraanwagen inlegpuzzel’ en een ‘dierenpuzzel’ ter waarde van €12,50 per stuk. Ken jij het speelgoedmerk Ikonic Toys? Wat is jouw ervaring met hun speelgoed en van welk item ben jij het meeste fan?

Wil je mee doen aan deze winactie? Laat dan vóór 11 november 2016 een reactie achter onder dit bericht of op Facebook onder het winactiebericht, en laat weten op welke puzzel je kans wil maken! Als je gewonnen hebt nemen we via je e-mailadres of via Facebook privé berichten (afhankelijk van hoe je mee hebt gedaan aan de winactie) contact met je op om je de puzzel toe te kunnen sturen.

14 Reacties

 1. Linda Raaijmakers

  Ik doe heel graag mee voor de “Rode Kraanwagen puzzel” voor onze tweeling Lucas & Eva die 5 december jarig zijn en dol op puzzelen 😀 hiervoor heb ik het volgende gedaan:
  Facebook: https://www.facebook.com/lindavandurenwinacties (geliked en gedeeld)
  Twitter: https://twitter.com/lindaenbjorn (volg en retweet)
  Instagram: http://instagram.com/lindaenbjorn (volg)
  Bloglovin: https://www.bloglovin.com/lindaraaijmakers (volg, loved en saved)
  Pinterest: http://www.pinterest.com/lindavanduren/ (gepind)

  groetjes Linda

  Antwoord
 2. Linda Raaijmakers

  oeps. geen bloglovin gedaan hihi. Sorry was een beetje overenthousiast 😉

  Antwoord
 3. I Geenen

  Pluk versie

  Antwoord
 4. Debbie

  Heel leuk de dierenpuzzel! Heb voor het kamertje de muurstickers van Fiep met dieren gekocht.

  Antwoord
 5. Marieke

  Ik zou heel graag de ‘rode kraanwagen inlegpuzzel’ willen winnen voor mijn 2 kinderen. Pluk van de Petteflet is natuurlijk een fantastisch voorleesboek, dus hoe leuk is het dan wel niet om daar meteen bij te puzzelen! En als de kids uiteindelijk te oud zijn om de puzzel te maken neem ik hem mee voor in de kleuterklas op de basisschool waar ik les geef. Pluk is tijdloos!

  Antwoord
 6. Angela jongstra

  Wat een super leuke ontwerpen zeggen. Meteen ook even gekeken op de website van Ikonic Toys, echt alleen maar gaaf speelgoed. Graag zouden wij de rode kraanwagen inlegpuzzel willen winnen om heerlijk mee te spelen.
  Als kind was ik al dol op jip&janneke en nu ook mijn zoontje Misha van 4jaar. Iedere avond lezen wij voor uit het dikke boek. Sinds kort hebben wij mijn ‘oude’ boek van zolder gehaald. Het was alsof wij een schat vonden! Dus nu wisselen wij de nieuwe en de oudere verse af. En nahet verhaaltje lezen kruipt hij onder het Jip&Janneke dekbed en kruipt hij Takkie de knuffel aan.

  Antwoord
 7. Janneke

  We lezen hier voor uit Pluk redt de dieren, nadat deel 1 een groot succes was. De puzzel van Pluk zou een leuke aanvulling zijn!

  Antwoord
 8. Miekske Dingens

  Wat mooi! Zelf een grote fan van Annie MG Schmidt en Fiep Westendorp, dus fingers crossed! Dat onze kapoen sinds enkele weken met puzzelen bezig is, maakt het des te leuker! Dus heel graag een kansje om zijn huidige puzzels eens af te wisselen met zo’n kunstwerkje 🙂 De dierenpuzzel heeft de voorkeur, gezien hij dol is op diertjes! <3

  Antwoord
  • Annemarie Oorthuizen

   Gefeliciteerd! Je hebt de houten inlegpuzzel van Ikonic Toys gewonnen met het thema Fiep’s dieren.

   Kun je ons via contact@bloei.info laten weten naar welk adres de puzzel gestuurd kan worden?

   We horen graag van je.

   Antwoord
 9. Sabine

  De puzzel van Pluk gaat hier goed in de smaak vallen! We lezen bijna dagelijks over de Petteflat 🙂

  Antwoord
 10. Babs

  Wat ontzettend leuk! Ik word heel blij van dit soort ondernemers! We zouden het heel leuk vinden om met Pluk te kunnen puzzelen. We vinden ze allebei heel leuk, maar als we mogen kiezen, dan kiezen we voor de kraanwagen! Fingers crossed 🙂

  Antwoord
 11. Manon

  Mijn zoon is dol op Fiep en dol op dieren, dus de dierenpuzzel zou hier heel erg in de smaak vallen!

  Antwoord
 12. Ingena

  Graag zou ik de Pluk inlegpuzzel winnen, mijn lieve kleine mannetje mag nog leren puzzelen en zo is het extra een feest voor hem!

  Antwoord
  • Annemarie Oorthuizen

   Gefeliciteerd! Je hebt de houten inlegpuzzel van Ikonic Toys gewonnen met het thema Pluk van de Petteflet en zijn rode kraanwagen.

   Kun je ons laten weten via contact@bloei.info naar welk adres de puzzel gestuurd kan worden?

   We horen graag van je.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *