Sinds een aantal maanden hebben wij de Delftpas en wat een plezier hebben we daarmee gehad afgelopen zomervakantie. Zo zijn we naar Professor Plons in het Maritiem Museum in Rotterdam geweest, hebben we daar gelijk in een te gek bootje gevaren bij Kidsmarina, zijn we gaan zwemmen bij zwembad Kerkpolder en zijn we naar het Kinderboekenmuseum geweest in Den Haag. En dat allemaal voor niets. Want al deze uitjes met de Delftpas zijn gratis!

Grote uitjes met de Delftpas

Naast al deze uitstapjes heb ik ook nog twee grote uitjes gemaakt met de kinderen. Zo zijn we naar Diergaarde Blijdorp en Plaswijckpark geweest. Bij beide kan je met je Delftpas een jaarabonnement nemen waardoor je met de pas in een keer uit de kosten bent. Echter hebben wij gekozen voor de gratis entree (Plaswijckpark) en de flinke korting (Blijdorp). Naast zoon Mats die ook pashouder is ging zusje Bente van 1,5 jaar ook vaak mee op pad. Want door haar nog jonge leeftijd mocht zij ook overal gratis naar binnen.  We waren dus lekker met zijn drieën erop uit in de zomervakantie.

Blijdorp als start van de zomervakantie

Mats was al een keer eerder in Blijdorp geweest maar dat was lang geleden en Bente was er voor het eerst. Wat hebben ze genoten gelijk die eerste week van de school vakantie. Mats herkende veel meer dieren dan de vorige keer en de kleine beestjes vindt hij nu ook interessant. Bente genoot van alle grote dieren en riep de hele tijd “wow!”.

Het was als moeder ook heel leuk om te zien hoe Mats en Bente met elkaar omgingen tijdens ons uitje in Blijdorp. Mats legt van alles heel geduldig uit aan zijn zusje en ik verbaasde mij hoeveel hij al wist te vertellen. Hij nam haar aan de hand mee door het park en mijn hart stroomde over van liefde. Naast de dieren hebben we ook dolle pret gehad in de speeltuinen. Ook hebben we heerlijk genoten van een ijsje, waarna kleine Bente toch wel schone kleren nodig had. Best een uitdaging, zo’n waterijsje netjes opeten. Vermoeid en wel stapten we de auto in en voordat we de snelweg richting Delft op gingen lagen ze beide al te slapen. Waarschijnlijk met te gekke dieren in hun dromen.

Plaswijckpark als afsluiting van de zomervakantie

Gezien dat het dagje aan het begin van de zomervakantie zo succesvol was, wilde ik ook graag samen met Mats en Bente de vakantie weer afsluiten met een te gek uitje. Afgelopen week zijn we dan ook naar ‘het park gegaan waar je kan plassen’ (volgens Mats). Dat kan je er ook, in Plaswijckpark, maar je kunt er eigenlijk voornamelijk spelen en net als in Blijdorp ook dieren bekijken. We waren alle drie nog nooit in dit fantastische park dat zo dicht bij Delft ligt geweest, dus we wisten niet goed wat we konden verwachten. Nadat we met veel moeite een parkeerplek hadden gevonden gingen we dus helemaal blanco naar binnen. Wow, dit park heeft echt een indruk achter gelaten want wat een diversiteit biedt dit park! Niet alleen hebben ze er dieren, maar je kunt er ook zowel binnen als buiten spelen, en zowel met als zonder water!

Waterpret

Toevalliger wijs kwamen wij direct bij het treintje uit dat door het park heen gaat. Dus zijn we hier direct in gestapt. De “oehs” en “ahs” en “wow’s” van Bente vlogen om mijn oren. Mats was overrompeld van wat hij zag en door onze rondrit kon hij makkelijk kiezen wat hij na de treinrit wilde doen. Allereerst wilde hij naar de dieren. Een terechte keuze, want ondanks dat het een relatief klein dierenpark is ten opzichte van een diergaarde, hebben ze hier zeer bijzondere dieren om te zien!

Midden tussen de dieren vind je ook een waterspeeltuin, met natuurlijk water. Hup, kleren uit en samen gingen ze er in. De grootste lol hadden ze alle twee. Mats verbaasde mij dan ook weer met zijn klim kunsten. Grappig om te zien hoeveel meer kinderen weer kunnen en durven na een vakantie. Badkleding hadden we helaas niet mee genomen anders hadden we ook zeker in de grote waterspeeltuin gespeeld die na het dierengedeelte ligt. We moeten dus nog een keer terug!

Nog een keer!

Na de waterpret hebben we even lekker gegeten in het restaurant bij de binnenspeeltuin, waar natuurlijk ook heerlijk gespeeld is, met name door Mats. Na nog een paar rondjes in de draaimolen hebben we afgesloten met een theatershow in het theater van het park. Ik hoorde Mats hard mee lachen om de grappige acteur. Voor de allerkleinsten is dit park op de dieren na misschien nog iets te uitdagend, maar dat is helemaal niet erg want zoals ik net al schreef: we gaan zeker nog een keer terug. Volgend jaar met onze nieuwe Delftpas, want die gaat er zeker komen! We zijn gek op al die gave uitjes met de Delftpas!

Welk uitjes met de Delftpas heb jij al ondernomen? We horen graag wat we niet mogen missen!

IN SAMENWERKING MET DE DELFTPAS

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *