Dit gaat voor mij de komende jaren een terugkerend fenomeen worden: “De kerstviering op school.” Gisteren toen ik mijn zoon van de peuterspeelzaal ging halen hing daar die beruchte inschrijflijst.

Nu had de juffrouw al wat suggesties opgeschreven maar uiteraard waren alle makkelijke dingen al weg. Dus toen ben ik toch maar even achter mijn computer gekropen om te zien of het internet mij nog wat inspiratie kon brengen. Al lijkt iets kant en klaars mij wel heel erg fijn in deze drukke periode. Maar aan de andere kant heb ik zelf hele goede herinneringen aan de kerstvieringen op de bassischool. Mijn vader maakte altijd een grote huzarensalade in de vorm van een kerstboom met bovenop een dikke laag mayonaise en met ketchup “vrolijk kerstfeest’ erop geschreven. De moeder van mijn vriendinnetje maakte altijd zoveel worstenbroodjes dat het haast genoeg was voor de hele school. En wat vond ik het als kind leuk om te helpen……. Dat waren de beste momenten.

Dat is het ik ben om, de leukste (en ook vrij makkelijke) acht resultaten heb ik voor jullie op een rijtje gezet. De recepten staan onder de foto’s in de linkjes.

En wat ik uiteindelijk ga maken? Daar ben ik nog niet uit. Het enige dat ik weet is dat mijn zoon mag gaan helpen.

Wat ga jij maken of heb je gemaakt voor de kerstviering op de opvang of school? Laat hieronder een bericht achter zodat andere ouders kunnen meelezen met jouw tips! 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *