7 minuten leestijd

Leuke horecatentjes waar je peuter/kleuter zich kan vermaken én waar jij lekker kunt eten of koffie drinken. Delft heeft er genoeg. Bloei Blogger Wendy zet haar favoriete spots van kidsproof horeca in Delft op een rij. Hierbij heeft ze gekeken naar de inrichting, sfeer en speelmogelijkheden van het café of restaurant, maar ook naar de gerechten voor kinderen op de menukaart. 

1. Huszár

Gastvrij, ongedwongen, genoeg te spelen én lekker eten. Zo zou ik Huszár aan de Hooikade willen omschrijven. De laatste keer dat we er waren, was toen onze dochter 2 jaar werd. We belden ’s middags op en meldden dat we met een kind wilden komen voor het diner. Er werd meteen een tafeltje gereserveerd vlakbij de speelhoek. Ideaal, want dan kon ze tussen de gangen door lekker spelen met alle duplo, kleurtjes, boekjes en ander speelgoed dat uit de grote speelgoedkist tevoorschijn kwam. En wij konden haar, onder het genot van een glaasje wijn, goed in de gaten houden. Leuk om te zien is dat bij Huszár niet massaal gezinnetjes uit eten gaan (wánt ze hebben een speelhoek), maar dat dit restaurant ook geliefd is bij mensen zonder kinderen.

De menukaart ziet er top uit en de gerechten zijn heerlijk. Heel fijn bij Huszár is ook de kwalitatief goede keuze voor de kids: geen frikandel met friet en appelmoes, maar een biologisch burgertje (van Hoeve Biesland) of een zeeduivelwangetje. En voor wie van wat simpelers houdt is er ook een pannenkoek.
Café-Brasserie Huszár, Hooikade 13, 2627 AB Delft, www.huszar.nl

2. Jans

Dat je bij Jans terecht kunt voor heerlijke soorten koffie, thee en gebakjes weet bijna heel Delft inmiddels wel. Dat je kind er prima kan spelen is niet bij iedereen bekend. Ik was het ook weer even vergeten. Hoe dat komt? De speelhoek zit nogal verstopt achter een hoekje, in een inham. Toen ik onlangs na een ochtendje winkelen hier neerstreek met mijn dochter wist zij deze speelhoek uiteraard wel in één keer te vinden (ik gok dat zij daar meer oog voor heeft). Ik kreeg haar er zelfs niet meer vandaan, ook niet met een appelsap en een chocoladebroodje (iets wat ze normaal nooit zou afslaan). Ze had enkel oog voor de puzzels, de keuken(spullen), een pop en de blokken.

Eén voordeel: Ik kon in alle rust genieten van mijn Chai Latte. Op de kaart staan allerlei lekkere drankjes zoals koffie, thee en smoothies, maar ook lunchgerechten. Ook leuk voor de kleintjes: ze hebben hier babyccino met cacao, voor als je kind net als papa of mama een cappuccino mee wil drinken.
Jans Delft, Brabantse Turfmarkt 87, 2611 CM Delft, www.jansdelft.nl

3. Bakker suikerbuik

Waarschijnlijk hebben de meeste Delftse ouders deze spot al ontdekt. Bakker Suikerbuik staat namelijk bekend om de grote afgesloten speelruimte die helemaal vol staat met moois: een poppenhuis, een keuken en allerlei ander speelgoed. Bij de allerkleinsten moet je er wel even bij blijven, maar anders kun je naast de speelruimte plaats nemen aan één van de tafeltjes of de relaxte banken die er staan. Alsof je thuis bent! De koffie en het gebak zijn er heerlijk en fijn is dat het erg ruim is en de speelruimte dicht kan met een hekje, dus een prima plek om bij te kletsen met je tafelgenoot.

Ik zag nog een leuke tip op de website van de bakkerij: een kinderbakworkshop voor kids in de leeftijd van 5 tot 10 jaar. Ze gaan dan aan de slag met cupcakes en pizza bakken. Die ze vervolgens uiteraard zelf mogen opeten.
Bakkerij Suikerbuik, Hippolytusbuurt 24, 2611 HN Delft, www.bakkersuikerbuik.nl

4. Knus

Het maakt niet uit wat voor weer het is: mijn dochter speelt het liefst in de zandbak. En als dat ergens kan is het wel bij Knus in de Delftse Hout. De zandbak is groot genoeg en er ligt meestal allerlei speelgoed in. Mocht je kind zich toch gaan vervelen, dan is er ook nog een speeltuin naast. Strijk zelf neer op het terras aan het water in de zon en geniet van een bakje koffie met een stuk appeltaart.

De menukaart is lekker Hollands: er staan bijvoorbeeld roze koeken, appeltaart, bitterballen en poffertjes op. Voor de iets oudere kinderen is er ook genoeg te beleven, bijvoorbeeld de waterfietsen en in de zomermaanden heeft Knus een puzzelkompastocht.
Knus, Delftse Hout, Zavelpad 3, 2616 LH Delft, www.knus.nl

5. Bakkerij van Maanen

Nog niet zo lang open, maar nu al een hit bij ons thuis: restaurant van Maanen, van Bakker van Maanen. Voor koffie, lunch of avondeten, je zit hier altijd goed. Behalve de ongedwongen en huiselijke sfeer, zijn de medewerkers ook flexibel als het gaat om aanpassingen in gerechten en ze helpen goed bij het maken van je keuze. Pluspunt: Alle gerechten hebben lekkere bijpassende wijnen. De menukaart is veelzijdig. Zo hadden we onlangs een pizza, zoete aardappelfriet, tabouleh en voor de kleine de huisgemaakte falafel besteld. Een aparte combi, maar voor ieder wat wils.

Aan de tafel kunnen de kinderen kleuren en spelen, maar zelfs als ze door het restaurant lopen zien ze genoeg. Aangrenzend is de winkel van Van Maanen, waar ook nog eens van alles te zien is.
Van Maanen, Hippolytusbuurt 3, 2611 HM, Delft, www.bakkervanmaanen.nl/vanmaanendelft

6. Café du Midi

Bij Café du Midi is het altijd gezellig druk, het maakt niet uit op welk moment van de dag je er bent of wat voor weer het is. Gelegen in de polder, voorbij de Delftse Hout, is het hier altijd genieten. Het allerleukste voor de kids zijn natuurlijk de geitjes en kippen die in het weitje rondlopen. Je kunt er gewoon naar binnen om ze te aaien en rondom de wei ligt het terras. Zowel voor lunch als avondeten komen wij hier graag en dan het liefste in de zomer, na een fietstochtje door de polder.

Alles wat op de menukaart staat is van supergoede kwaliteit, zoals het vlees van Hoeve Biesland en brood van Bakkerij van Bronswijk. De broodjes zijn goed belegd en krijgen extra smaak door een bijzondere chutney of tapenade. Voor kinderen staat er ook genoeg op het menu. Favoriet bij mijn dochter: de boterham met vissticks.
Café Du Midi, Noordeindseweg 70, Delfgauw, www.cafedumidi.nl

7. Stads-Koffyhuis

Ouderwets genieten doe je bij het Stads-Koffyhuis. Voor de lunch is dit één van onze favo hotspots in Delft. Bij mooi weer op de terrasboot en anders binnen, waar het altijd sfeervol is. Mijn dochter vindt het er altijd leuk en ziet van alles. Midden in de winkel staat een grote tafel en daar gaan we meestal aan zitten. Binnen de kortste keren heeft ze contact gemaakt met haar tafelgenoten en krijgt ze alle aandacht. Of ze verdiept zich in de kinderboekjes die er volop liggen.

De menukaart is geweldig: allerlei soorten koffies, ouderwetse kruidkoek en prijswinnende broodjes. Dit is de plek waar mijn dochter vaak een pannenkoek eet en daar zit altijd een speeltje als verrassing bij! Aan het eind gaan we altijd nog even langs het toilet. Deze is Delftsblauw versierd, dus daar kijk je je ogen uit. Deze locatie hoort zeker thuis in deze lijst met met kidsproof horeca in Delft.
Stads-Koffyhuis, Oude Delft 133, 2611 BE Delft, http://www.stads-koffyhuis.nl

Kidsproof horeca in Delft

Deze top 7 met kidsproof horeca in Delft zijn dé favo hotspots van Wendy. Je ziet, er is van alles te vinden in Delft waar je prima met kleine kinderen kan komen en waar het óók leuk is om als ouder naar toe te gaan. Kom jij ook wel eens met je kleintje bij één van deze locaties? Of ken je zelf nog leuke plekjes die we gemist hebben? Laat het ons gerust weten in een reactie onder deze blog. We leren graag nieuwe hotspots kennen in Delft!