Kinderacademie

www.kinderacademie-delft.nl

Fotograaf: Gerda Hanemaaijer

Extra informatie

Gedurende twintig zondagmiddagen van november tot april laten gastdocenten zien wat hun beroep inhoudt. Ze leggen uit hoe een normale werkdag eruit ziet, en welke opleiding nodig is om dit beroep uit te kunnen oefenen. Doordat de jongeren verhalen horen van professionals en ook praktische opdrachten uitvoeren, leren ze op een speelse manier wat een beroep of vakgebied inhoudt. Ook doen ze extra vaardigheden op. Zo leren ze bijvoorbeeld presenteren, leiding geven en samenwerken. Maar ook koken, ontwerpen en ondernemen komen uitgebreid aan bod.

De KinderaAcademie richt zich op jongeren uit groep 8 en de kopklas die nog weinig weten over hun toekomstmogelijkheden, en in hun omgeving minder snel in aanraking komen met mensen die tot de verbeelding sprekend werk doen. De jongeren komen naar de KinderAcademie omdat ze nieuwsgierig, leergierig en enthousiast zijn. Het uiteindelijke doel van de KinderAcademie is  jongeren te motiveren  om een goede schoolopleiding te volgen en af te ronden. Bovendien kan het volgen van de KinderAcademie bijdragen aan meer zelfvertrouwen en een beter toekomstperspectief.

Heeft jouw kind wel eens een les gevolgd bij de KinderAcademie? Wat vond hij/zij ervan? Laat hieronder een bericht achter zodat andere ouders kunnen meelezen met jouw ervaringen en tips over deze activteiten! 

1 Reactie

  1. Sandra van Zijl

    Onze zoon vond de lessen erg leuk!
    Van iedere les leren ze iets over een beroep.
    Daarnaast wordt aandacht besteed aan de algemene ontwikkeling/ creativiteit en nog veel meer.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *