Op zaterdag 7 september 2019 is het weer zo ver! Onder de naam ‘Junior Swim’ wordt een uniek zwemactiviteit in het zwembad Kerkpolder georganiseerd. Kinderen zullen zwemmend verschillende afstanden afleggen om zo geld bij elkaar te zwemmen voor Fight cancer, een stichting die fondsen werft voor KWF Kankerbestrijding. Het geld dat opgehaald wordt, zal ingezet worden voor meer onderzoek naar en preventie van kanker. Doe je mee?!

Voor wie?

Ben je tussen de 5 en 14 jaar oud en heb je minimaal een A-zwemdiploma? Dan mag je je inschrijven. Je kunt je individueel inschrijven, maar ook in groepsverband. Vraag je klasgenootjes, sportteam en/of vrienden/vriendinnen om met jou de uitdaging aan te gaan, verzin een coole naam en schrijf jullie in als team!

Hoeveel meters ga je zwemmen?

Je kunt kiezen uit drie afstanden:

  • 250 meter (10 baantjes)
  • 500 meter (20 baantjes)
  • 1000 meter (40 baantjes)

Waar ga je zwemmen?

De Junior Swim wordt gehouden in het zwembad Kerkpolder aan de kerkpolderweg 1 te Delft. De Junior Swim vindt plaats vanaf 14:00 uur en duurt tot uiterlijk 18:00 uur. 

Wat vragen wij van jou?

Sowieso dat jij de meters zwemt waarvoor jij je hebt opgegeven! Naast deze zwemuitdaging, dagen wij jou ook uit om minimaal € 15,- (per kind) aan sponsoring op te halen. 

Hoe kom je aan sponsorgeld?

Wees creatief! Gebruik bijvoorbeeld je eigen Instagram, Facebook of Twitter om de link naar je eigen donatiepagina te promoten en om zo aandacht voor jouw prestatie te krijgen. Laat iedereen op school, op de vereniging, in de buurt en thuis zien dat je meedoet. Organiseer een ludieke actie, zoals een heitje voor een karweitje, een autowasdag, een taartenbakactie, een loterij of een voetbaltraining. Schrijf een stukje in je schoolkrant of clubblad waarmee je aandacht vraagt voor de actie. Verzamel lege flessen in je buurt en haal het statiegeld op. Kortom alles is mogelijk als je maar creatief bent!

Hoe doe je mee?

Ga naar de website van Swim to Fight Cancer en schrijf je in! De kinderen die meedoen betalen € 5,- per kind inschrijfgeld. Hiervoor krijg je een armbandje voor de toegang tot het zwembad en o.a. een zwemtasje, drinken, fruit en een medaille.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de Junior Swim, kijk op de site of mail naar: Junior@delft.swimtofightcancer.nl. Kijk en like ook onze FB-pagina en volg ons op Instagram via om niets te missen van de voorbereidingen en de dagen zelf. We zien je op 7 september!

Ps. Mocht je nu al te oud zijn voor 7 september, dan kun je natuurlijk ook op 1 september 2km in het Rijn-Schiekanaal zwemmen! 😉