6 minuten leestijd

Na de bevalling van mijn zoontje Harvey kreeg ik veel kraamvisite en kadootjes. Het is natuurlijk altijd heerlijk om zo verwend te worden! Zo kreeg ik bijvoorbeeld ook een prachtige zelfgemaakte kraammand van mijn moeder. Hierin zaten tien kleine kadootjes, om elke dag iets uit te kunnen pakken in de eerste 10 dagen na de bevalling. Zó lief en origineel! In de maanden voor de bevalling had ze hier kraamkado’s voor uitgezocht en zo kraammand helemaal persoonlijk samen gesteld. Echt een mand die met liefde, tijd en moeite was uitgezocht.

Na mijn bevalling van Harvey werden er in mijn omgeving heel veel lieve kindjes geboren. Dus nu moest ik ook zelf op zoek naar een leuke kraamkado’s. De kraammand van mijn moeder vond ik zo’n leuk en origineel idee, dat ik ook graag zo iets bijzonders aan anderen wilde geven. Maar hoe doe je dat zo vlak je bevalling, die trouwens uitliep in een keizersnede, waardoor je nog niet helemaal fit bent. Daarnaast ga je met een kersverse baby ook nog niet zo gemakkelijk op stap om te winkelen. Ik had dus helaas niet de tijd en ruimte om alles af te kunnen struinen en iets persoonlijks samen te stellen. Daarom ging ik op zoek naar originele kraamkadootjes. Tijdens mijn zoektocht ontdekte ik een aantal gave shops waar je terecht kunt voor een kraamkado. Ik deel mijn tips graag met jullie!

Pollie’s Kraamkado’s

Bij Pollie’s Kraamkado kun je prachtige kraammanden bestellen, helemaal op maat gemaakt en speciaal voor jou uitgezocht. Ze zijn er in verschillende prijsklassen en maten. Zo is er voor iedereen wel een leuke kraammand te vinden. Op de Facebookpagina en website van Pollie’s kraamkado staan erg mooie voorbeelden. Deze kun je kant en klaar bestellen. Maar je kunt ook zelf ideetjes of wensen aangeven. De manden kun je zelf ophalen in Delft om daarna kado te doen, of ze kunnen opgestuurd worden naar het gewenste adres. Je kunt ze ook voorzien van een persoonlijke boodschap, dat is helemaal leuk en attent. Super handig geregeld dus voor drukke (groot)ouders. En, de manden zijn zo mooi dat je ze ook wel aan jezelf wel kado zou willen geven!

Leonietje’s

Bij Leonietje’s kun je terecht voor origineel speelgoed en bijzondere speelgoedmerken die je in de meeste winkels niet zult terugvinden. Ze richten zich met de verkoop van het speelgoed op kinderen van 1 tot en met 7 jaar oud. Daarnaast is Leonietje’s een perfect adresje voor kraamcadeautje’s. Voordat Leonietje’s een fysieke winkel was, stonden moeder Leonie en dochter Marlieke op braderieën met hun handgemaakte kraamcadeau’s. Daarna startten ze met de verkoop ervan in een webshop en sinds 21 februari 2015 werd Leonietje’s, zoals we dat nu kennen, geopend aan de Lange Geer.

In de winkel vind je op de middentafel de mooie collectie handgemaakte kraamkado’s. Er liggen en hangen hier slabbetjes, knisperdoekjes, knuffels, badcapes, spuugdoekjes, muziekuiltjes, luieretuis en hoezen voor voedingskussens. Het ene nog leuker dan het andere. De stoffen zijn lekker kleurrijk, lieflijk pastel of hebben juist een typisch Delfts Blauw motiefje. Ben je op zoek naar een kraamkado met een persoonlijke touch eraan, dan kun je alles ook op maat laten maken in de stoffen en kleuren die jij mooi vindt. Tot slot kun je er een naam, geboortedatum of zelfs het geboortekaartje op laten borduren! Hoe leuk is dat!

Andrea’s Tafel

Andrea’s Tafel in Den Hoorn verkoopt heel leuke kraamkadootjes voor baby’s. Zij verkoopt ook de kraammanden van Pollie’s Kraamkado. Daarnaast kun je er ook terecht voor bijtringen, mobiles, slingers voor in de babykamer en heel veel mooi houten speelgoed. Ik kijk altijd mijn ogen uit in deze winkel en wil eigenlijk alles wel hebben! Naast kadootjes voor baby’s verkopen ze hier ook spullen voor peuters, kleuters en oudere kinderen. Er zijn steeds weer andere dingen te koop, zowel voor jongens als voor meisjes.

Andrea is een heel lieve gastvrouw vol leuke ideeën en tips. Ze helpt je graag met dingen uitzoeken of bedenken. Verder is er een terras waar je heerlijke koffie en thee kunt drinken met zelfgemaakt gebak of een heerlijke broodje erbij. Andrea is een échte bakfanaat en maakt de mooiste taarten. Je kunt bij Andrea ook terecht voor workshops, kinderfeestjes en benodigdheden om lekker creatief bezig te zijn met bijvoorbeeld kralen, kettingen, vilt of keramiek.

Wat voor kraamkado koop jij meestal als je op kraamvisite gaat?