4 minuten leestijd

Mijn zoon is gefascineerd door techniek. Hij wil graag weten hoe iets werkt en hoe iets in elkaar zit. Onze laatste boekaanwinst, van de Oranjemarkt met Koningsdag, met heel veel proefjes erin was dan ook een succes. Hierin staat bijvoorbeeld hoe je van papier een waterlelie kunt maken en hoe je papieren vliegtuigjes moet vouwen. En vouwen alleen is niet genoeg, je kunt je vliegtuigjes ook optimaliseren. Toen ik het aanbod van Bloei kreeg om een prentenboek te recenseren over experimenteren met vliegtuig bouwen, zei ik dan ook graag JA. Ik was erg benieuwd hoe mijn zoon het boek “Lindbergh – Het grote avontuur van een vliegende muis” zou vinden.

Vliegen naar Amerika

Het boek ziet er veel belovend uit. Het heeft prachtige illustraties. Het boek leest als een film. Je wordt meegenomen naar een Duitse haven aan het begin van de twintigste eeuw. De mens heeft net de muizenval uitgevonden wat een groot gevaar voor de muizen vormt. De meeste muizen reisden daarom stiekem mee op de grote schepen naar Amerika. Maar de hoofdpersoon was te laat, want de poezen lagen op de loer. Hij kon niet mee. Maar hoe kwam hij dan naar Amerika? Door te vliegen!

Doorzettingsvermogen

Het boek laat zien dat als je echt iets wilt en je doorzet, dat het je dan lukt. De muis bouwde met vallen en opstaan zo’n sterk vliegtuig dat hij helemaal naar Amerika kon vliegen. Leren door te experimenteren. Het boek is een voorbeeld voor kinderen om te durven dromen. Geloof in jezelf. Wees inventief en experimenteer. Ga ervoor en maak je dromen waar.

Lindbergh

Aan het eind van het boek zijn een paar bladzijden gewijd aan de geschiedenis van de luchtvaart. Waaronder natuurlijk Lindbergh, de eerste piloot die zonder tussenstop van New York naar Parijs vloog over de atlantische oceaan heen. Menig jonge uitvinder vindt dit ook interessant. En bekijk ook eens de binnenkant van de kaft. Daar vind je allemaal illustraties van vliegtuigen. Ze deden me denken aan de magische tekeningen van Leonardo Da Vinci.

De moeite waard

Het boek is misschien aan de dikke kant om in één keer voor te lezen, maar dat maakt het leesplezier niet minder. De afbeeldingen heel sfeervol en vol met details. Het is fijn geschreven en mijn zoon hing aan mijn lippen. Het boek is zeker de moeite waard. Houd jouw kind ook zo van voorlezen? Welk boek kent jouw kind al uit zijn hoofd? Laat het hieronder in een reactie aan ons weten.

Lindbergh is geschreven en geïllustreerd door Torben Kuhlmann en uitgegeven door de Rijswijkse Uitgeverij De Vier Windstreken. Het boek is hier te koop bij bol.com voor €19,95. Benieuwd naar meer werk van deze auteur? Lees dan ook de review op Bloei van het boek ‘Armstrong – De avontuurlijke reis van een muis naar de maan‘.

Winactie

In Samenwerking met De Vier Windstreken mag Bloei het boek Lindbergh – Het grote avontuur van een vliegende muis geschreven door Torben Kuhlmann verloten. Wil je kans maken? Kijk dan snel op de Facebook pagina van Bloei voor de winactie.

De foto’s in deze blog zijn gemaakt door Bloei Blogger Bianca. De blog is geschreven in samenwerking met Uitgeverij De Vier Windstreken en de tekst bevat een partnerlink.