6 minuten leestijd

Mijn kinderen zijn dol op schmink. Bij een festival is schminken bijvoorbeeld vaste prik. Ze kunnen dan geduldig in de rij wachten om vervolgens omgetoverd te worden tot Elsa of Spiderman. Daarom heb ik zelf ook schmink gekocht. Dan kan ik ze thuis ook schminken als ze dat graag willen. Superleuk voor een feest op school, als iemand jarig is of gewoon, omdat het kan! In deze blog test ik de natuurlijke schmink van Livos Vida en daarnaast testte Bloei Blogger Tamara de Bio Glitters. Want schmink en glitters is natuurlijk een top combinatie!

Thuis schminken

De schmink die ik tot nu toe thuis gebruikte is van het merk Superstar. Deze schmink werd mij aangeraden door de feestwinkel Brehm. Helaas is de winkel er niet meer, maar velen van jullie kennen deze winkel vast nog wel. Deze schmink is op waterbasis en bevat geen parabenen (conserveermiddel) en geen parfum. Ook is het niet op dieren getest. Best handig om te weten. De schmink heeft heldere kleuren, is makkelijk met een beetje water aan te brengen en blijft goed zitten. Je kwast maak je tussentijds schoon met water. Het gaat er na afloop makkelijk af met warm water en wasgel.

Livos Vida natural make up

Via Bloei kreeg ik het aanbod om natuurlijke schmink uit te proberen. Dat wilde ik wel eens proberen! Want wat smeer je eigenlijk op de gezichten van je kinderen? Kijk maar eens naar de ingrediënten. Vaak is dat niet te begrijpen. De huid van mijn kinderen is echter best gevoelig. De Livos Vida natural make up heeft maar een paar ingrediënten: vegetarische oliën, bijenwas, carnauba was, minerale (natuurlijk) pigment en vitamine E. Dat is nog eens een begrijpelijke ingrediëntenlijst! Er zijn verder ook geen conserveermiddelen gebruikt. Deze natuurlijke schmink is op oliebasis, het wordt daarom ook wel vetschmink genoemd. De schmink is in te koop in de webshop van IngeSchminkt.

Dé test

Maar nu natuurlijk de vraag hoe de schmink van Livos Vida is in het gebruik, én wat mijn kinderen ervan vinden. Omdat de schmink op oliebasis is, heb je bij het aanbrengen geen water nodig. De schmink voelt vettig aan. Met een sponsje is het prettig aan te brengen. Het veegt vervolgens goed uit. De kwasten die bij de set worden geleverd zijn aan de harde kant. Mijn kinderen vonden deze zelfs prikken. Met zachte kwasten vonden ze het aanbrengen van de schmink echter wel fijn. De kwast maak je tussentijds schoon met de bijgeleverde doek.

De schmink is makkelijk aan te brengen en mijn kinderen voelden de schmink niet op hun huid zitten. Dat is zeker een pluspunt! De kleuren zijn daarnaast ingetogen. Mijn dochter vind fellere kleuren mooier, maar mijn zoon houd er juist wel van. Het is een kwestie van smaak. Op de foto’s van mijn dochter kun je de kleuren goed zien.

Fixeerpoeder

Omdat de Livos Vida schmink op oliebasis is, kun je het na het aanbrengen gemakkelijker uitwrijven dan schmink op waterbasis. Er wordt dan ook aangeraden om na het schminken fixeerpoeder over de creatie te deppen met een dikke kwast. Denk hierbij aan kwast waarmee je ook rouge aanbrengt. Ik was niet helemaal tevreden over de fixeerpoeder. Je kan de schmink ondanks de poeder dan toch makkelijk uitwrijven en te veel poeder op de huid aanbrengen voelde ook niet goed.

Glitters

Naast de natuurlijke schmink kun je bij IngeSchminkt ook terecht voor Bio Glitters. Bloei Blogger Tamara heeft deze uitgeprobeerd. Ze is namelijk gek op glitters maar gebruikte deze niet meer in haar werk voor Studio Springboon omdat het slecht is voor het milieu. Ze stond dan ook te trappelen om de Bio Glitters te testen.

Wat vinden kinderen nog leuker dan schminken? Schmink en glitters! Hoe meer glitters hoe beter. Totdat ik mij afvroeg waar die glitters heen gaan na het douchen. Eigenlijk wist ik het wel. De glitters zijn kleine stukjes plastic die in het riool en uiteindelijk in de oceaan terecht komen. Hier worden ze opgegeten door kleine vissen of dragen ze bij aan de plastic soup. En die vissen worden weer gegeten door ons, waardoor wij ook plastic in ons lijf krijgen. Getsie!

Helaas dus voor de kinderen, maar daarom schminkte ik bij Studio Springboon alleen nog maar zonder glitters. Totdat ik via IngeSchminkt in aanraking kwam met de Bio Glitters. Deze zijn biologisch afbreekbaar (dus goed voor het milieu) en zijn zachter dan gewone glitters (dus ook beter voor de huid). En als we dan toch goed bezig zijn, voor het aanbrengen van de glitters gebruik ik een natuurlijke gel. Aloë Vera is hier bijvoorbeeld heel geschikt voor. En het ruikt ook nog eens lekker. Dus er kan weer volop worden geschminkt inclusief een finishing touch met glitters.

Tamara de Bel

Studio Springboon

Verwijderen

Aan het eind van de dag moeten de schmink en glitters er natuurlijk weer af. De prinsessen, superhelden, vlinders en monsters worden weer lieve zonen en dochters. Althans, dat is wel de bedoeling. Voor de Livos Vida schmink wordt aangeraden om de schmink te verwijderen met olie, maar dat had ik helaas niet in huis. Je kunt hiervoor elk soort olie gebruiken, dus ook olijfolie. Met alleen een washandje en warm water ging er dus logischerwijs dus niet veel schmink van af. Een beetje wasgel deed echter wonderen. De schmink was hiermee makkelijk en zonder wrijven te verwijderen.

Houden jouw kinderen ook van schmink? Met wat voor schmink tover jij je kinderen om?

De foto’s in deze blog zijn gemaakt door Bloei Blogger Bianca. Deze blog is geschreven in samenwerking met IngeSchminkt en bevat een affiliate link.