5 minuten leestijd

Sinds we de Delftpas hebben is een uitje naar Madurodam voor ons vaste prik. Met de Delftpas betaal je €5,- per persoon voor de entree en je kunt je hier zeker de hele dag vermaken! Madurodam is vanuit Delft gemakkelijk te bereiken met de auto en er is daarnaast ook voldoende parkeergelegenheid. Een parkeerticket kost €8,50. Wij vinden het echter leuk om met het openbaar vervoer te gaan. We gaan altijd eerst met de trein en daarna met de tram. Deze stopt namelijk heel handig voor de deur!

Brand blussen

Voor kinderen is er niet alleen veel te zien maar ook genoeg te doen in Madurodam. Je kunt er bijvoorbeeld ook brand blussen. Dit vinden mijn kinderen het allerleukste om te doen in het park! Er ligt een boot in het water die in brand staat. Met een waterkanon moet je dat vervolgens proberen te blussen. Maar let op, er is teamwork vereist, want je kunt alleen spuiten met de brandslang als een ander het water wordt pompt! De een moet dus pompen en de ander richt het waterkanon op de boot en blust de brand. Hoera, de boot is gered!

Maar er is nog veel meer leuks om te doen. Je kunt bijvoorbeeld containerschepen in de haven helpen met lossen en laden. Of bootjes veilig door een sluis heen loodsen. En wat dacht je van het bedienden van de Oosterscheldekering, zodat Zeeland droge voeten houdt. Verder kun je ook een trein besturen in een simulatie. Muzikale kinderen kunnen hun hart ophalen bij de dj muziekbox. Of ontdek hoeveel je weegt in kazen! Wie van waterpret houdt, moet zeker even langs de groene dijk met de watersproeiers lopen. Kun jij de watersproeiers dicht duwen en houd jij je kleren droog?

Vliegtuigen kijken

Naast de doe-attracties zijn er ook veel bewegende miniaturen te zien. De trein rijdt bijvoorbeeld door een groot deel van het themapark. Mijn kinderen vergapen zich daarnaast altijd aan de snelweg met vrachtwagens en auto’s. Ook de racebaan is favoriet. En waar ze écht geen genoeg van krijgen, is Schiphol. Je ziet het vervoer van de koffers zowel onder de grond als in de wagentjes. Bij de gate komt er een vliegtuig voorbij getaxied. Best indrukwekkend!

Nederlandse pracht

Madurodam heeft ook een meer traditioneel gedeelte. Hier kunnen we ons vergapen aan de indrukwekkende miniatuur replica’s van historische gebouwen. Zo kun je een kijkje nemen op de Dam in Amsterdam, bij het Stadhuis in Gouda, Paleis het Loo in Apeldoorn en op de kaasmarkt in Alkmaar.

Je kunt ook Delft in Madurodam terugvinden, maar misschien kun je er beter een zoektocht van maken samen met de kinderen. Delft is namelijk lastig te herkennen, zelfs als Delftenaar of Delvenaar omdat het gebouw bijvoorbeeld aan een plein staat Inn plaats van aan een gracht zoals het in werkelijkheid is. De gebouwen staan verspreid door de “binnenstad” van Madurodam. Als je goed zoekt kun je de volgende gebouwen spotten: het Delflandhuis, de Prinsenhof en Sociëteit Tyche. Kun jij ze vinden?

Speeltuin

Als we een dagje naar Madurodam gaan, eindigen we altijd in de speeltuin. Mijn kinderen spelen hier altijd met plezier. Er zijn twee speeltuinen. De Nijntje speeltuin is zeer geschikt voor de kleintjes. De grote klauteraars kunnen in de tweede speeltuin helemaal los bij het schip. Speel hier piraat op de stappalen en roetsj naar beneden bij de kabelbaan. Er zijn meerdere schommels en heel veel zand voor heerlijke zandtaartjes.

Madurodam

Bij binnenkomst in het park krijg je bij de kassa een pasje. Dit pasje moet je eerst bij de startzuil activeren. Vervolgens kun je deze door het park heen voor verschillende informatiezuilen houden voor weetjes. Leuk voor wat oudere kinderen of gewoon voor jezelf.

Er zijn buiten genoeg zitplekken om tussendoor wat te eten en te drinken. Madurodam heeft twee restaurants aan beide kanten van het park. In het restaurant is er volop keuze in broodjes, snacks, zoete lekkernijen en ijs. Binnen is het prima vertoeven op een warme zomerse dag of juist bij minder warm weer. Wat ik echt top vind, is de familie wc. Hier kun je tegelijkertijd met je kind naar de wc. Zo wordt een wc-stop zelfs een feestje. Voor de meest actuele prijzen, openingstijden, attracties en verdere informatie kun je kijken op de website van Madurodam. Gaan jullie wel eens naar Madurodam? Wat vinden jouw kinderen daar het leukst?

De foto’s in deze blog zijn gemaakt door Bloei Blogger Bianca. De blog is geschreven in samenwerking met de Delftpas