Op 8 donderdag juni organiseerden Annemarie Oorthuizen (Bloei Delft) en Linda van Aken (Mamaliefde) een Bloggerstour voor mamabloggers uit Zuid-Holland. Deze influencers hebben een gezamenlijk bereik van minimaal 200.000 unieke bezoekers per maand. Tijdens dit dagje uit ontdekten de 12 bloggers verschillende lokale pareltjes in Delft gericht op gezinnen en kinderen. Tijdens de tour bezochten ze juist niet de gebruikelijke historische trekpleisters van Delft, maar maakten de bloggers kennis met 5 originele hotspots die best wat meer in het zonnetje mogen staan.

Hotspots uit de bloggerstour
Onder leiding van een bevlogen gids ontdekten de bloggers de Botanische Tuin, die dit jaar haar 100 jarige jubileum viert. “Nu ik binnen ben geweest kan ik niet wachten op een stralende middag om hier terug te komen met de kinderen. Wat een mooie plek is dit!” schrijft Linda van Mamaliefde. Lees ook meer over een bezoek aan de tuin met kinderen in de review van Bloei Blogger Annemarie: Een groene oase in Delft.

De volgende stop van de tour was Bakker Suikerbuik aan de Hipolytusbuurt. Hier werden de bloggers hartelijk verwelkomd met koffie, thee en een vers gebakken rabarbercrumbletaartje. Blogger Merel van LotusWritings: “dit is zeker een plek waar je prima naartoe kan met de kinderen”. Mahwish van MammieMammie: “Bakker Suikerbuik is een plek die ik zeker zal onthouden. Waarom? Er hangt een relaxt sfeertje en het is aantrekkelijk ingericht. Er is een aparte speelkamer voor kinderen, dus als je een theetje wil doen met een vriendin, heb je geen kinderen om je heen hangen. Loved it!

Ook stond op tafel bij Bakker Suikerbuik een DIY pakketje klaar voor de bloggers om mee naar huis te nemen, samengesteld door Studio Springboon. Er zaten zonneschermen in voor in de auto om zelf te versieren. De dochter van Lisette van lisetteschrijft.nl ging thuis meteen aan de slag met het versieren van het zonnescherm. “Er wordt direct hard gewerkt aan het DIY zonnescherm. gekregen van Studio Springboon!” Ook werd hij door haar meteen in gebruik genomen in de auto toen het af was!

Bij Something Extra aan de Nieuwe Langendijk vond een heuse verkleedpartij plaats. In de stijl van Vermeer en de vroegere Delftse regentessen gingen de bloggers op de foto. “Deze zaak is voor mij de verrassing van de dag.” Aldus, Merel. Judith blogt: “Ik was het meisje met de Parel, de foto is prachtig geworden!”

Bij Moeke aan de Beestenmarkt werd genoten van een heerlijke lunch. De groep bloggers werd hier culinair in de watten gelegd met flammkuchen en een goed gevuld plankje met heerlijke lekkernijen. “Mijn favoriet was toch wel de tomatensoep en de huisgemaakte burger” schrijft Linda. “Wat worden we verwend!!!” zet Lisette op Instagram.

Na het eten liep de groep naar Atelier Indrukwekkend aan het Achterom. Onder de naam Druktemakers organiseren ze hier kinderworkshops. Tijdens een verkorte versie van deze workshop maakten de bloggers kennis met de zeefdruktechniek. Ze zeefdrukten hierbij hun eigen totebag om mee naar huis te nemen. Merel blogt: “We krijgen een linnen tasje en mogen daarop drukken. Hoe leuk is dat? We mogen het vullen met een set kleurpotloden en informatie over het atelier.”

En last but not least stapten de bloggers binnen bij Bibliotheek DOK Delft aan het Vesteplein. Met open ogen hebben ze rondgekeken. Dat een bibliotheek zo leuk kon zijn wisten velen van hen niet. Judith van Hip en Hot: “Superleuk daar, misschien wel de leukste bibliotheek van Nederland!” Ook namen ze een kijkje bij Be Funky Fashion, de pop-up store op de 1e verdieping. Bij dit initiatief werken vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Er wordt van alles van gerecycled en nieuw biologisch textiel gemaakt, zoals poefen, spijkerbroeken, tassen, jacks en espadrilles.

Als kers op de taart ontvingen de bloggers uit de handen van auteur Erik Boekesteijn een gesigneerd exemplaar van het kinderboek ‘Een tonijn voor Steijn’, dat een week na de tour in de verkoop gaat.

Kijk vooral ook even op Instagram: #bloggerstourdelft voor een mooie indruk van de dag!

Kijk vooral ook even op Instagram: #bloggerstourdelft voor een mooie indruk van de dag!

Blogs van de deelnemende bloggers over de Bloggerstour Delft kun je vinden op:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *