Is het een vogel?

Is het een vliegtuig?

Nee, hoor……..niets van dat alles

“Mama, het lijkt wel of het verhaal over jou gaat.” Zei zoon Jan (5 jaar) nadat we het boek ‘Max en de superhelden‘ uit hadden gelezen.

Dat was een enorm compliment omdat het verhaal gaat over Max, een jongen die enorm fan is van alle superhelden. Hij leest alles wat los en vast zit over superhelden, heeft zijn kamer vol met superheldenposters hangen, verkleed zich als een superheld en hij kan urenlang naar zijn opa luisteren wanneer deze verhalen vertelt over zwart witte superhelden van vroeger. Maar zijn meest favoriete superheld is Megapower. 

Persoonlijk snap ik wel dat Megapower zijn favoriete superheld is, want Megapower kan heel veel meer dan een gemiddelde superheld. Natuurlijk is ze zoals elke goede superheld ontzettend sterk, behulpzaam, slim, stoer en dapper. Daarbij kan ze heel veel apparaten tegelijk besturen, wilde dieren temmen, heeft ze laserogen waarmee ze alles ziet en kan ze geheime codes kraken. Die laserogen die wil Jan zelf ook wel hebben als superkracht, gewoon omdat dat cool is.

Wat ik zelf heel cool vind en waar ik heel erg blij van word is om te lezen dat Megapower ook kan vliegen en zo samen met Max naar alle uithoeken van de wereld kan reizen om hem alles te laten zien.

Ze vliegen inderdaad samen want Max kent Megapower. Hij kent haar zelfs heel erg goed. Misschien kom jij er na het lezen van dit verhaal ook wel achter dat je een echte superheld kent. En wie wil dat nu niet?

Let naast het verhaal eens goed op de tekeningen in het boek. Doordat er twee illustratoren aan het boek hebben gewerkt zijn er twee verschillende stijlen te ontdekken. Enerzijds de typische prentenboek stijl, met lieflijke kleurtjes. Anderzijds de stoere pop-art stijl, die veel raakvlakken heeft met het werk van Roy Lichtenstein. Je ziet veel gebruik van de basiskleuren, omlijnd met een dikke zwarte rand. Het is daarnaast fascinerend om te zien hoe deze twee stijlen lijken te versmelten naarmate het verhaal vordert. 

De pagina’s zijn rijk geïllustreerd en er valt hierdoor nog veel meer te ontdekken dan dat er in de tekst wordt geschreven. Neem dus vooral de tijd om samen met je kind aandachtig naar de platen te kijken.

Max en de Superhelden

Het prentenboek Max en de Superhelden is geschreven door Rocio Bonilla. Zij heeft samen met Oriol Malet de illustraties gemaakt. Het boek is uitgegeven door de Rijswijkse Uitgeverij De Vier Windstreken. Het is te koop via bol.com voor €15,95.

De foto’s in deze blog zijn gemaakt door Bloei Blogger Tamara. Deze blog is geschreven in samenwerking met de Vier Windstreken. De tekst bevat affiliate links.