4 minuten leestijd

Zoek je naar een uitje op een regenachtige dag? Ga dan eens naar het overdekte Miniworld Rotterdam. Het zit op loopafstand van Station Rotterdam. Met de Delftpas krijg je hier 1x gratis entree, of 50% korting op een jaarabonnement als je van plan bent vaker te gaan. Daarnaast kun je met een NS kidsvrij abonnement je kinderen (4 tot en met 11 jaar) ook nog eens gratis met de trein meenemen. En door met de trein te gaan maak je het uitje nog eens extra bijzonder!

Wat kun je er allemaal zien?

Op het eerste gezicht lijkt het niet zo groot. Maar schijn bedriegt. Je kunt je er namelijk echt uren vermaken hebben wij ervaren! Wat ik en mijn kinderen heel bijzonder vonden, was dat het steeds dag en nacht werd. In de avond gingen vervolgens de lampen in de huizen aan en ‘s nachts zag je de goederentreinen rijden. Overdag begon het leven weer en gingen de mensen uit Rotterdam weer aan het werk. De Erasmusbrug is zowel zowel overdag als ‘s nachts schitterend om te zien.

Maar er is meer. Wat dacht je van een festivalterrein met opzwepende muziek of het blussen van een brand? En wat hoor ik daar? Is er een voetbalwedstrijd gaande? Door heel Miniworld Rotterdam heen kun je knopjes vinden waar je op kan drukken. Soms gaan de lichten aan of gaan er dingen bewegen. Mijn kinderen vonden dat hartstikke leuk. Zo bepaal je zelf wat er gebeurt in Miniword Rotterdam.

Speurtochtgekte

Er is genoeg te zien als je door Miniworld Rotterdam wandelt, maar je kan je bezoek nóg specialer maken. Tegen een kleine vergoeding kun je ook een speurtocht doen. Wij kozen de Pokémon speurtocht. Deze speurtocht is niet alleen leuk voor kinderen. Ik ging er namelijk ook helemaal in op en speurde in alle hoeken en gaten, op zoek naar Pokémon figuurtjes. Af en toe kwam ik hele andere figuren tegen zoals Darth Vader of Nijntje. De andere speurtocht is vast ook heel leuk om te doen.

Eten en drinken

Na al dat speuren hadden we wel trek gekregen. Gelukkig hoefden we Miniworld niet uit en hadden ze allemaal eten dat kinderen zo lekker vinden. Wij gingen voor de patatjes met een pakje drinken erbij. Voor de echt kaasliefhebbers maakten ze ook tosti’s.

Liefde voor miniatuur

Tijdens ons bezoek aan Miniworld Rotterdam zag je de liefde van de medewerkers voor de miniatuur terug. Er rijden bijvoorbeeld continu treinen, maar soms raken ze ontspoord. Met de uiterste zorg werden ze weer op het juiste spoor gezet. De controlekamer zag er trouwens ook indrukwekkend uit. Als je hier meer over wilt weten, kun je je aanmelden voor een aparte rondleiding.

Beneden bij de toiletten wordt momenteel nog een nieuwe wereld erbij gemaakt: Engeland. Ook hier zie je de liefde voor het vak terug. En het is zeer bijzonder om te zien hoeveel werk en precisie in het ontstaan van de mini werelden zit. Mijn zoon raakte niet uitgekeken. Meer informatie over Miniword Rotterdam lees je op hun websiteTrek jij er ook op uit als het regent? Waar ga jij met je kinderen naar toe op een regenachtige dag?

De foto’s in deze blog zijn gemaakt door Bloei Blogger Bianca. De blog is tot stand gekomen in samenwerking met de Delftpas.