Zoveel mogelijk zingen én muziek maken en luisteren! Dat zijn de ambities van theatermakers Carolien Tol en Marie-Christine Goergen. Hun familievoorstelling ‘De avonturen van Rosalinde’ (alle leeftijden) is deze week te zien tijdens het Delft Fringe Festival. Bloei Blogger Wendy ging met haar dochter Evi (3) naar deze voorstelling in de Genestetkerk in de binnenstad van Delft.

Naar het theater gaan met een peuter is altijd weer spannend: vindt ze het interessant, doet ze leuk mee, wordt ze niet afgeleid, houdt ze het vol? Waar we normaal in grote zalen te vinden zijn voor de vaak herkenbare voorstellingen, waagden we ons dit keer in een nieuw avontuur. Tijdens Delft Fringe Festival bezochten we ‘De avonturen van Rosalinde’, een familievoorstelling van het duo Liedjes met Carolien en Marie-Christine. Deze voorstelling is te zien in de Genestetkerk, een intieme setting, waar je als kind ook nog eens dichtbij het podium kan zitten.

Voor Evi was dit erg spannend en overweldigend, mede omdat de liedjes en poppen ook nog eens nieuw voor haar zijn. Van tevoren had ik haar al wel voorbereid en min of meer verteld waar het verhaal over ging. Voor het geval ze het misschien niet kon volgen, was mijn gedachte, maar zoals wel vaker onderschatte ik hoe makkelijk ze meegaat in een verhaal.

Toch waren het spel en het decor voor Evi indrukwekkend. Het verhaal speelt zich namelijk af in een sprookjesbos, waar het rozenelfje Rosalinde alles mooi heeft versierd voor het midzomernachtfeest. Het begint ermee dat de draak alle versiering komt weghalen. Vervolgens gaan Rosalinde en haar dierenvriendjes op zoek naar de draak om alle versiering terug te krijgen.

Het is een interactieve voorstelling, met gebreide poppen, waarbij de hulp van de kinderen in het publiek welkom is. Wie weet waar de draak is? En hoe kunnen ze de versiering terug krijgen voordat het feest begint? Terwijl de andere kinderen luid roepen en fanatiek wijzen, knikt en schudt Evi voorzichtig ja en nee. Er is te veel te zien op het podium. Vooral onder de indruk is ze van de verschillende muziekinstrumenten. Zo bespelen Carolien en Marie-Christine een keyboard, een dwarsfluit en een doedelzak. Zelfs na de voorstelling terug naar huis vraagt Evi nog van alles over de instrumenten.

Thuis begint alles pas te landen. Die draak was toch wel aardig en de bloemenverziering zag er mooi uit! Uit ervaring weet ik dat het dus een geslaagde voorstelling was. Waar ik zelf erg blij van word is de afwisseling in de muziek. Er worden kinderliedjes, maar ook klassieke liederen gespeeld. Dat is ook waarmee het theaterduo zich wil onderscheiden, zeggen de twee dames na afloop. Ze hopen met hun werk anderen te inspireren en nieuwe muziek te leren.

Dat smaakt naar meer. Ik heb het YouTube Kanaal en de Facebookpagina alvast opgezocht om binnenkort meer van hun muziek te ontdekken. En wie benieuwd is naar de voorstelling: komend weekend, zowel 8 als 9 juni, is ‘De avonturen van Rosalinde’ nog vier keer te zien tijdens het Delft Fringe Festival.