4 minuten leestijd

Ontspannen, je kunt het je bijna niet voorstellen als ouder maar zo nu en dan ben je hier écht aan toe! Tijd om eens een blog te wijden aan dit onderwerp. Hoe zorg jij als ouder dat jij weer oplaadt?

Top 4 ontspannen voor moeders

Alle ballen in de lucht houden, willen werken aan jezelf, 100% knallen op het werk, je vrienden willen zien en oh ja, ook nog je relatie in stand houden. Dat laatste is mij helaas niet gelukt. Dat is dus in elk geval een bal minder in de lucht. Maar de rest lukt mij ook maar ternauwernood of kost veel energie. Ik las pas nog dat het moederschap gelijk staat aan 2,5fte. Hier kan ik mij dan ook redelijk in vinden zoals je begrijpt.

Om te kunnen doen wat ik wil doen moet ik zo af en toe ontladen, en mijn medebloggers met mij. Ik vroeg hen daarom “hoe ontspan jij eigenlijk als moeder in en rondom Delft?” Hierbij onze top 4 om even lekker op te laden. En natuurlijk heb ik deze tips allemaal zelf uitgetest!

1. Een beauty behandeling of massage

Even helemaal weg met je gedachten of verplaats ze naar wat je in het nu voelt of beleefd. Als ik aan massage denk, denk ik aan ontspannen. Ik doe dit dan ook regelmatig en probeer verschillende salons uit. Afgelopen maand was ik bij Massagepraktijk Hensing, een praktijk aan huis. Het was even fietsen voor mij vanuit het centrum naar Tanthof. Maar toen ik ging liggen kwam er een rust over mij heen. De masseur begon en zei direct: “ik voel het al, je bent moeder én je doet aan hardlopen!” Hoppa schot in de roos. “Je draagt je kinderen zeker vaak op rechts?” Yep, het was duidelijk welke spiergroepen wat aandacht nodig hadden. Het was 45 minuten genieten en met het verplichte flesje water na, stapte ik herboren buiten! Whoop whoop.

2. Yoga!

Loslaten en je richten op je lichaam en jezelf, dat is wat er met mij gebeurd als ik op de yogamat sta. Net als bij een paar mede blogsters. Waar we dat doen? Bij de Womanhoodstudio in de Schoolstraat. Hier kan je niet alleen terecht voor je zelf, maar ook met je kind of je zwangere buik. Een fijne, warme en relaxte plek in hartje centrum Delft!

3. Borrelen met vriendinnen

Soms moet je niet alleen ontspannen, maar ook lekker een avond lachen. Én onze smart als moeders met elkaar delen natuurlijk. Lekker buitenshuis met een wijntje of biertje erbij! Ik probeer dit zeker één keer per maand te doen. Met wat moeders van de kleuterklas hebben we zelfs samen een heuse ‘wineclub’ opgericht en elke maand doen we een andere plek aan. Mijn favoriete plek op dit moment: De Gist aan de Phoenixstraat!

4. Naar buiten

Je zal bij deze laatste  tip waarschijnlijk denken, ‘ik kom toch al genoeg buiten met de kinderen’! Ja, maar ga je ook wel eens alleen? Nee? Doen! Hardlopen of wandelen heerlijk in de Delftse hout of ‘s avonds door de stad wandelen en dan overal lekker naar binnen kijken! Even alleen met je gedachten met frisse adem door je neus. Daarna stap je vol energie terug op de bank!

Mis jij nog in ons lijstje of heb je nog tips voor ons? We horen het graag want eenmaal ontspannen kan je er weer even tegen aan als jongleur!

De uitgelichte foto is van Nietjuh via Pixabay. De foto’s in de galerij zijn v.l.n.r.: 1. van de Delft Imagebank, 2. van rhythmuswe via Pixabay, 3. van Scott Warman via Unsplash, 4. gemaakt door Bloei Blogger Annemarie.