8 minuten leestijd

‘Opvoeden met Plezier’ biedt online cursussen voor Bewust Ouderschap. Deze cursussen kunnen je helpen met het vinden van antwoorden op jouw opvoedvraagstukken. Namelijk, door inzicht te krijgen in het gedrag van je kind. Maar vooral door je bewust te worden van de wisselwerking tussen jou en je kind.

Want elke ouder heeft namelijk wel eens het gevoel dat het niet lekker loopt in huis. Omdat de kinderen bijvoorbeeld altijd ruzie maken. Of doordat ze altijd met de telefoon of laptop bezig zijn. Of misschien ruimen ze hun spullen wel nooit op. Grrr…..daar kun je als ouder behoorlijk boos van worden, toch? En doodmoe!

Maar misschien maak je je ook wel zorgen om je kind of snap je niet waar zijn of haar gedrag vandaan komt. Je vraagt je bijvoorbeeld af, “Doe ik het wel goed? Moet ik strenger zijn?” Maar ook kun je worstelen met vragen zoals, “Moet ik mijn kind meer loslaten? Waarom ben ik zo onzeker?” Ook veel ouders kampen met de vraag “Waarom word ik zo snel boos door het gedrag van mijn kind?”

Opvoeden met Plezier

Kortom, ben je op zoek naar meer ontspanning maar ook meer plezier en verbinding in je gezin? En wil je daarbij óók kijken naar jouw rol hierin? Dan ben je bij de ‘Opvoeden met Plezier’ aan het goede adres! Dit initiatief is ontwikkeld door gezinstherapeuten Marga van Holsteijn en Delia van Tilburg. Zij bieden verschillende cursussen aan:

Boos? Pluk een roos!

De gratis online-lessenserie ‘Ben je boos? Pluk een Roos!’ omvat drie lessen bestaand uit Prezi’s (levendige beeldpresentaties). Ze gaan over emoties bij kinderen, vooral rondom de emotie boosheid. Tijdens de lessenserie krijg je waardevolle handvatten en tips om met die boosheid van je kind om te kunnen gaan.

Opvoeden met Plezier

De uitgebreide online-cursus Opvoeden met Plezier bestaat uit zowel Prezi’s, als mooie filmpjes, interessante theorie maar ook inzichtgevende oefeningen. De cursus omvat zeven uitgebreide lessen. Er zijn twee programma’s. Bij het programma PLUS krijg je er drie extra coachingsgesprekken bij.

Gratis proefles

Heb je interesse in de online-cursus Opvoeden met Plezier, maar wil je er eerst meer over weten. Dan kun je een gratis proefles aanvragen. De proefles omvat een stuk lestheorie en een concrete oefening. Ook krijg je inzicht in alle thema’s, waardoor je een goed beeld krijgt van de gehele online-cursus.

Persoonlijke ervaringen met de cursus

Bloei Blogger Magrieta heeft de cursus ‘Opvoeden met Plezier PLUS’ gevolgd. Waarom heeft zij ervoor gekozen om zich in te schrijven voor de cursus? “Omdat ik in dagelijkse situaties met mijn kinderen (4 en 6 jaar) best met wat opvoedvragen werd geconfronteerd leek het me een goed idee om hiervoor wat input te gaan zoeken. Juist op dat moment kwam ik de nieuwe online opvoedcursus ‘Opvoeden met Plezier’ tegen.” Wat heeft het haar gebracht om deze cursus te volgen? “Ik vond het echt inspirerend om te merken hoe mijn perspectief veranderde en de drukkende wolk van gedachten, maar vooral van vragen, in m’n hoofd steeds meer opklaarde.

Zou ze de cursus aan anderen aanraden? “Ik kan de online opvoedcursus ‘Opvoeden met plezier’ zeer zeker van harte aanbevelen aan iedere ouder. Voor mij ging de cursus voor een belangrijk deel over het werken aan mezelf, als ouder. Want wat ik laat zien in al mijn uitingen heeft invloed op de vorming van m’n kind en de wisselwerking tussen ons. Als ouder heb ik de verantwoordelijkheid om mijn kind te leren omgaan met het leven in al z’n facetten, ook al ben ik zelf ook nog lerende.”

10% korting

Bloei mag haar lezers een korting aanbieden voor deelname aan de online cursus ‘Opvoeden met Plezier’ en ‘Opvoeden met plezier PLUS’. De kortingscode ‘EXTRAKORTING’ geeft je eenmalig 10% korting op het lesgeld. Deze kortingscode blijft onbeperkt geldig. Er is daarnaast ook geen vaste startdatum voor de cursus. Je kunt starten wanneer het voor jou uitkomt.

KORTINGSCODE TOEPASSEN

  • Om je in te schrijven voor een cursus moet je je eerst registreren via de website van ‘Opvoeden met Plezier’.
  • Nadat je bent geregistreerd kun je je inschrijven voor de cursus van jouw wens. Bij het invulvak ‘couponcode’ vul je vervolgens de kortingscode ‘EXTRAKORTING’ (niet hoofdlettergevoelig) in en daarna klik je op ‘coupon toepassen’.
  • We vinden het leuk als je de Facebookpagina van Bloei en de Facebookpagina van ‘Opvoeden met Plezier Online’ liked! Zo blijf je ook meteen overal van op de hoogte!
Marga van Holsteijn en Delia van Tilburg

Marga van Holsteijn en Delia van Tilburg

Initiatiefnemers Opvoeden met Plezier

Marga van Holsteijn is holistisch gezinstherapeut bij Praktijk Trotse Moeders in Delft. Zij heeft altijd gewerkt met moeders met verschillende culturele achtergronden en heeft jarenlange werkervaring met kinderen. Delia van Tilburg is gezins- en kindercoach en heeft een praktijk in Den Haag. Zij heeft een achtergrond in het onderwijs en de jeugdhulpverlening. Naast hun eigen praktijk ontwikkelen Marga en Delia vanuit hun kennis en ervaring samen het cursusaanbod van ‘Opvoeden met Plezier’. Voor vragen kun je hen bereiken op info@opvoedenmetplezier.nl.

De uitgelichte afbeelding en de foto in deze blog zijn gemaakt door Marga van Holsteijn en Delia van Tilburg. Deze blog kwam tot stand in samenwerking met ‘Opvoeden met Plezier’.