Initiatiefnemer

Annemarie

Fotocredits: Bianca’s fOtOwerk

De initiatiefnemer achter Bloei is Annemarie Laan-Oorthuizen. Ik woon en werk in Delft sinds 2010 en heb twee kinderen die echte Delvenaren zijn. Dit betekent dat mijn dochter (2011) en zoon (2013) zijn geboren en getogen in Delft. Ik ben afgestudeerd als orthopedagoog aan de Universiteit Leiden, maar werk nu als ondernemer graag samen met andere lokale ondernemers. Het liefst houdt ik me bezig met taken en werkzaamheden gerelateerd aan communicatie. Zoals netwerken, social media, marketing en evenementen organisatie. Maar ook het schrijven van teksten, artikelen, blogs, nieuwsbrieven en persberichten.

Motivatie van Annemarie Laan achter Bloei

Uit eigen ervaring als moeder en als oprichter van het Mama Café Delft ondervond ik dat er in Delft een centraal online platform mist. Een plek waar alle kennis en praktische informatie rondom wat er te doen is voor (aanstaande) ouders met jonge kinderen te vinden is. Zo ontdek je bijvoorbeeld pas bepaalde cursussen terwijl je kind er dan al te oud voor is. Of je loopt waardevolle informatie en dienstverlening van professionals mis, wat je juist zo graag had willen weten in een bepaalde fase van het ouderschap.

Je vindt het op Bloei

Via gesprekken met andere Delftse ouders bleek dat ook zij tegen dit probleem aan lopen. Hieruit kwam naar voren dat er een behoefte was aan een informatief platform. Daarnaast zag ik via social media ook vaak dezelfde vragen voorbij komen: “Wie weet waar er dansles wordt gegeven in Delft?”. “Waar vind ik een kindvriendelijk café om heen te gaan met mijn jonge kinderen”. “Wie kent er een lactatiekundige in Delft?”. “Waar kan ik een kinderfeestje vieren?”. Er is veel informatie te vinden online, maar dat staat allemaal verspreid en levert lange zoektochten op. Op social media zakt relevante informatie al snel naar beneden in je tijdslijn en daardoor wordt het lastiger vindbaar. Het zou mooi zijn als ouders niet constant het wiel opnieuw uit hoeven te vinden, maar dat ze alle informatie gebundeld kunnen terug vinden op Bloei.