Tanden gepoetst, mijn haar nog nat van het bad en een schone pyjama aan. Zo zat ik vroeger op schoot bij mijn paps of mams met mijn lievelingsboek in de hand. Herkenbaar? Het zijn mijn eerste fijne herinneringen aan de magie van het voorlezen. Herinneringen die ik ook voor mijn kinderen wens. Vandaar dat we elke dag samen afsluiten met een verhaaltje. Het geeft ons een rustmoment voor het slapen gaan waarin we dan even de volle aandacht voor elkaar hebben. Daarnaast is het ook goed voor de taalontwikkeling natuurlijk. Blij verrast was ik dus, toen ik van Bloei een boek mocht uitzoeken bij de Rijswijkse uitgeverij De Vier Windstreken. De keuze echter was snel gemaakt, het prentenboek het Zwanenmeer van auteur Marko Simsa. Een muzikaal boek over het wereldwijd bekende sprookjesballet.

Prentenboek het Zwanenmeer

Het grootste zwanenmeer van de wereld, die betovering zit nog vers in ons geheugen. Op de negende verjaardag van mijn dochter lieten we ons immers al eens meeslepen door het prachtige ballet en de betoverende muziek. Eens kijken of we thuis dezelfde magie kunnen oproepen als tijdens de voorstelling.

De cd zit in de recorder en nadat we lekker warm zijn weggekropen tussen de zachte kussens beginnen we aan het verhaal. Bij de eerste klanken springt mijn jongste dochter meteen van schoot en begint te dansen. Nadat ze tientallen pirouettes, arabesken en een sierlijke walsjes heeft gemaakt ploft ze weer naast me neer met de vraag of ik nog ga voorlezen. We lezen het boek in één keer uit. Tussendoor stoppen we af en toe met lezen voor een dansje of wachten we tot de muziek weer klopt bij het verhaal. Wat een fijne combinatie, muziek en voorlezen. Het verhaal komt zo meer tot leven en het geeft kinderen die moeite hebben met stilzitten bovendien de kans om volledig in het verhaal mee te gaan.

Aanrader?

Houdt je kind van zowel dansen als voorlezen, dan is dit boek de ideale combi. Maar ook zonder dat je mee danst houdt de magie stand. De illustraties van Doris Eisenburger zijn namelijk net zo betoverend als de muziek en voor mijn dochter vormen de afbeelding ook inspiratie voor haar danspasjes. Het verhaal is gemakkelijk te begrijpen en spreekt tot de verbeelding. Heb geen haast als je dit boek gaat lezen want het zorgt voor uren plezier. Je kunt dit mooie prentenboek inclusief cd hier bestellen bij bol.com voor €18,95.

Lees jij vaak voor aan je kinderen? En hebben jullie bovendien wel eens een boek gelezen met een muziek cd erbij?

IN SAMENWERKING MET UITGEVERIJ DE VIER WINDSTREKEN

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *