Sinds kort is er in Nederland een app gelanceerd genaamd Reshopper. Reshopper is helemaal gericht op het kopen en verkopen van tweedehands kinderspullen. Het is oorspronkelijk een Deense app, bedacht door vier vaders. Reshopper is geboren vanuit het idee om gebruikte kinderspullen eenvoudiger, milieuvriendelijke, lokaler en socialer te kunnen delen met andere gezinnen. Ze hebben de app daarnaast zo gebouwd dat “iedereen in staat moet zijn om de Reshopper-app te gebruiken met een baby op de arm”. In Denemarken is de app sinds 2012 al 270.000 keer gedownload, en ook in Nederland zou dit zomaar eens een grote hit kunnen worden! Reshopper in Delft groeit gelukkig ook al goed.

Shoppen voor mijn kids

Tijdens de zwangerschap van mijn dochter vond ik het al heerlijk om te shoppen. Schattige truitjes bij de Hema, Scandinavische rompertjes via internet, en piepkleine sokjes bij Piekaaboe. Al snel kwam ik er echter achter dat baby’s écht heel snel groeien. Het uitmesten van hun kledingkast is daardoor een regelmatig terugkerende taak. Wat vond ik het daarom fijn dat we vaak gebruikte kleding doorgeschoven kregen van haar één jaar oudere nichtje. Ik begon me namelijk al snel te realiseren dat je kinderkleding helemaal niet altijd nieuw hoeft te kopen. Want de kleding van die kleintjes is immers vaak zo kort gedragen, dat je veel kledingstukken perfect nog eens kunt gebruiken.

Tweedehands kinderspullen verkopen

Mijn kinderen zijn intussen al 4 en 6 jaar oud en ik ben nog steeds gek op het kopen van kinderkleding en speelgoed. Maar inmiddels heb ik er nog meer plezier in om dit tweedehands te doen. Daarom stop ik veel tijd in zowel het kopen als in het verkopen en doorgeven van tweedehands spullen. In het begin gebruikte ik vaak Marktplaats, maar het verzenden en ontvangen van pakketjes werkte voor mij toch niet altijd even prettig. Soms kostte het me best veel tijd om de kleding, schoenen of speelgoed stevig in te pakken en het naar het postkantoor te brengen. Daarnaast ontvang je bij een aankoop soms ook kleding die helaas toch iets minder mooi is dan op de advertentiefoto.

Inmiddels maak ik nu vaker gebruik van de Facebook groep ‘Mama Café Delft Marktplaats’ dan van Marktplaats. Dit is namelijk een actieve groep waar alleen ouders lid zijn die in regio Delft wonen. Dit betekent dat als je iets leuks koopt via de groep dat je gemakkelijk even langs kunt fietsen of rijden. Omdat je elkaar op die manier ook echt ontmoet kun je de producten altijd eerst even zien. Ook heb je zo direct contact met de verkoper, dat af en toe ook uitloopt in een leuk gesprek. Daarmee is het meteen een perfecte manier om ook weer nieuwe mensen te leren kennen in je eigen stad. Eigenlijk is deze Facebookgroep dus een mooie voorloper van Reshopper in Delft!

Rondje Reshopper in Delft

Na het downloaden van de app op mijn smartphone was ik benieuwd naar hoe het werkte en hoe het aanbod op de app is. Voor Reshopper in Delft zijn er eigenlijk al best veel gebruikers die hun spullen aanbieden in de app, dus ik had redelijk wat keuze. Bij het eerste adres kwam ik voor twee rokjes van het merk Bomba for Girls. Een Nederlands kinderkledingmerk dat ik nog niet kende, maar heel leuke kleding maakt voor meiden. Deze rokjes haalde ik op de fiets op voor €8,-. Toen ik binnenkwam en even had gekletst met de verkoper bood ze me ook nog gratis een vestje aan van hetzelfde merk. Wow, had ik even geluk. De kleding was nog in heel mooie staat en mijn dochter draagt de rokjes en het vest nu met veel plezier.

Voor mijn tweede afspraak had ik mijn oog laten vallen op een pyjama voor mijn zoon van het merk DPAM. Voor mijn dochter vond ik bij deze verkoper een jurk & legging van Naartjie en een jurk & bolero van de C&A. De merken DPAM en Naartjie heb ik meteen even opgezocht in Google, want die kende ik ook nog niet. Het bleek te gaan om een Frans en een Zuid-Afrikaans merk. Wat gaaf, om zulke unieke kleding over te kunnen kopen voor mijn kids. Het verkoopadres lag in de buurt van de school van mijn kinderen, dus voordat ik hen ophaalde fietste ik even langs bij de verkoper. Het bleek dat ze vaak reisde waardoor ze gemakkelijk andere merken kinderkleding kon aanschaffen. Voor €12,50 nam ik alle uitgekozen kleding mee. Mijn zoon wilde de pyjama ‘s avonds meteen aan. Ook mijn dochter was verguld met haar nieuwe jurken.

Mijn Reshopper winkeltje

Al met al ben ik echt goed geslaagd via de Reshopper app voor ‘nieuwe’ kleding voor mijn kinderen. Binnenkort ga ik zelfs weer langs bij het tweede Reshopper adres waar ik geweest ben. Hier ga ik nog meer kleding overkopen voor mijn kinderen. Ook houd ik het aanbod in de app steeds goed in de gaten voor nieuwe aanwinsten bij mij in de buurt. Er wordt vaak mooie kleding van goede en unieke merken aangeboden in de app. Ik hoop natuurlijk dat er nog meer ouders in regio Delft de app downloaden zodat het aanbod van kinderspullen groeit. En mocht je nog op zoek zijn naar leuke kleding, speelgoed of andere kinderspullen, neem dan eens een kijkje in mijn Reshopper winkeltje.

Heb jij wel eens iets gekocht of verkocht via de Reshopper app?

4 Reacties

  1. Bianca

    Wat een leuke app. Deze kende ik nog niet. We hebben nog bergen met kinderkleren liggen, dus ik ga ook eens kijken hoe het werkt.

    Antwoord
  2. Mechteld

    Ik heb net mijn account aangemaakt en meteen een paar kaplaarzen op de kop getikt. Ik ga straks ook meteen nog wat spullen op de verkoop zetten!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *