7 minuten leestijd

“Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint”! Met de intocht in Dokkum is Sint dan toch echt weer aangekomen in Nederland. En aankomende zaterdag 25 november 2017 is dan ook de intocht in Delft. Vanaf de intocht is ook de tijd van het schoenzetten aangebroken. Onder luid gezang zet je thuis met het gezin de schoenen bij de voordeur, het kattenluik of misschien wel bij de openhaard. Gevuld met een wortel, sinaasappel of een mooie verlanglijst en tekening. Maar wist je dat er ook allerlei mogelijkheden zijn om buitenshuis je schoen te zetten? Maar waar kun je dan je schoen zetten in Delft? En, bij sommige winkels doen ze trouwens niet meer aan schoen zetten, maar zijn ze overgestapt op een kleurwedstrijd. Hieronder vind je de leukste adresjes op een rij:

1. Makro – Op 25 november

Bij de Makro kun je vanaf hun website een schoenkleurplaat downloaden en uitprinten of je kunt dit A3 blad ophalen in de winkel zelf. Op zaterdag 25 november kun je vervolgens tussen 14.00 en 17.00 uur langskomen met je geknutselde schoen. Je ontvangt dan een schoencadeautje en een Sinterklaas-traktatie tijdens de Meet & Greet met Sint en Piet. Als je een foto op hun Facebook pagina zet met #makroschoen, maak je ook nog eens kans op extra prijzen.

2. Bakker van Maanen – vóór 28 november

Bij Bakker van Maanen hebben ze een A4 kleurplaat van een schoentje op gewoon papier liggen om te kleuren, knippen en plakken. Als hij af is kun je hem in het restaurant gedeelte op de open haard plaatsen. Dat is wel heel erg leuk natuurlijk! Vanaf woensdag 29 november kun je het schoentje weer ophalen, en bekijken wat Sint in het schoentje heeft gedaan.

Naast deze schoentjesactie heeft Bakker van Maanen nog iets super handigs klaar liggen: een A3 Sintkalender. Deze kun je thuis ophangen en samen met je kind op de kalender noteren wanneer de schoen gezet mag worden, wanneer jullie pakjesavond vieren en wanneer Sinterklaas op school langs komt. Elke dag kun je op de kalender kijken hoeveel nachtjes het nog slapen is. Wat een fijne vondst van Bakker van Maanen, dit kan veel duidelijkheid en rust bieden in deze hectische dagen voor kinderen.

3. Hema – vóór 30 november

Bij de Hema in de binnenstad hebben ze letterkleurplaten. Dit zijn A4 kleurplaten op dik papier met een chocoladeletter erop. Er is keuze van A t/m Z. Zo kun je de letter uitkiezen van de voornaam van je kind om te kleuren. Ze staan bij het restaurant en je kunt ze voor 30 november weer inleveren voorzien van naam, leeftijd en telefoonnummer. Door hem in te leveren maak je kans op een leuke goodiebag. Leuk dus voor kinderen die het concept van een wedstrijd al begrijpen. Anders kun je de kleurplaat ook gewoon lekker thuis maken zonder in te leveren.

4. Ekoplaza – vóór 1 december

Bij Ekoplaza aan het Vrouw Juttenland kun je een A3 knutselkleurplaat ophalen in de winkel. Op de kleurplaat van stevig papier staat een ‘gezond schoentje’ dat je zelf naar eigen wens kunt inkleuren en/of versieren en vervolgens langs de randen kunt uitknippen. Nu kun je er een schoen van vouwen en met de plakranden vastlijmen. Op de hiel kun je de gegevens van je kindje invullen, zoals naam, leeftijd, adres en telefoonnummer. Voor 1 december kun je het geknutselde schoentje in de winkel zetten en vanaf zaterdag 2 december vanaf 12.00 uur kun je het schoentje weer op komen halen. Wie weet zit er wel iets lekkers in!

5. Boerderijzuivel & Meer – vóór 2 december

Als je vaste klant bent (of wilt worden uiteraard) bij Boerderijzuivel & Meer achter Oude Kerk kunnen je kinderen hier hun schoentje zetten. Van de winkel krijg je een label waar je je naam, leeftijd en telefoonnummer op kunt noteren aan de ene kant. Op de andere kant staat een leuke zelfgemaakt Sintgedichtje. Vanaf 2 december kun je je schoen weer ophalen om te kijken of er iets lekkers in zit. Zou het kaas zijn?

6. Albert Heijn – vóór 3 december

Bij de Albert Heijn kunnen kids tot en met zondag 3 december hun schoen komen zetten, voor zichzelf of voor een ander. Om je kind tot die tijd niet op één schoen rond te laten lopen kun je er ook voor kiezen om een pantoffel of regenlaars neer te zetten natuurlijk.  Sint en Piet vullen de schoentjes met een verrassing die je dan weer kunt ophalen tot en met dinsdag 5 december.

En wist je dat Albert Heijn ook mee doet aan de Goedzak actie? Zo kun je speelgoed doneren waar jouw kinderen niet meer mee spelen aan kinderen voor wie speelgoed minder vanzelfsprekend is. Tot 27 november kun je jouw speelgoed hiervoor inleveren.

7. Jans – vóór 3 december

Geen schoentjes zetten bij Jans dit jaar, maar wel een heuse Jans Sinterklaas Kleurwedstrijd. Kinderen tot 8 jaar kunnen mee doen en er worden 2 prijzen weg gegeven. Eentje voor de categorie 0 t/m 4 jaar en eentje in de categorie 4 t/m 8 jaar. Als je 4 jaar bent, kun je dus blijkbaar in twee categorieën deelnemen en heb je extra veel kans op een prijs! De kleurplaat kun je inleveren voor 3 december en op 5 december maakt Jans via haar Facebook en Instagram account bekend wie de winnaars zijn! Leuke wedstrijd om aan mee te doen, want bij Jans hebben ze heerlijke taart, gebakjes en lunch!

 

7.  Waar kun je nog meer je schoen zetten in Delft

Er zijn nog veel meer Sinterklaas acties in Delft bij winkels waar ik niet zelf ben langs geweest maar waar jij wellicht wel vaker komt. Ook weet ik niet precies de deadline rondom deze acties te vermelden, dat zul je even bij je eigen winkel moeten checken.

  • Bij de Plus supermarkt kun je in de winkel een bouwplaat ophalen. Als je deze hebt gekleurd, geknipt en geplakt kun je in de winkel je schoentje zetten. Alle kinderen krijgen een leuk kadootje van Sint.
  • Bij de Spar kun je een bouwplaat van een huisje halen. Het huisje kun je extra mooi versieren zodat de Sint het niet stilletjes voorbij rijdt. Als je het huisje bij Spar neer zet vult de Sint hem met wat lekkers.
  • Bij de Aldi kun je een surprisehandleiding ophalen waarmee je in 9 stappen een surprise in elkaar zet! Leuk voor grotere kinderen die surprises maken op school of thuis. Of voor je zelf als je even geen inspiratie hebt.
  • Bij de Lidl kun je een bouwplaat van een schoen ophalen. Als je het schoentje gevouwen hebt kun je het weer in de winkel zetten. Vanaf 2 december kun je het schoentje weer ophalen, inclusief kadootje!

Ga jij samen met je kinderen nog ergens een (geknutselde) schoen zetten in Delft of mee doen aan een Sintkleurwedstrijd? Ik hoor graag jouw tips en aanvullingen op deze lijst in een reactie hieronder!