We boffen in Delft met maar liefst vier grote beheerde speeltuinen. Met mooi weer ben ik hier met mijn kinderen regelmatig te vinden. Één van hun favoriete speeltuinen is speeltuin de Bras. Het is voor ons wel een eindje fietsen, maar dat heb ik er graag voor over. Het is een echte buurtspeeltuin waar iedereen gezellig samen speelt. Er heerst een relaxte sfeer en de kinderen kunnen fijn spelen. Natuurlijk gelden er regels, maar hier wordt op een prettige manier op toegezien. Het is een speeltuin die de buurt verbindt. Én het is meer dan een speeltuin. Een paar keer jaar organiseert de speeltuinvereniging leuke activiteiten zoals knutselen voor vaderdag, een spelletjesmiddag, een zomerbuffet en een halloweenoptocht.

Speeltuin de Bras

De speeltuin is groot en bestaat voornamelijk uit gras. De kinderen kunnen zich er urenlang vermaken. Voor de kleintjes is er een speelhuisje, een zandbak (wordt afgedekt als de speeltuin dicht is), een schommel, een wipkip en een peuterglijbaan. Kinderen van 3 tot 7 jaar kunnen zich vermaken met onder andere een evenwichtsbaan, twee type schommels, een loopton, fietsmolen, kabelbaan en een wip.

Voor de oudere kinderen is er een groot speeltoestel waar je met een klimmuur op kan klimmen met een grote glijbaan als beloning. Daarnaast blijft schommelen natuurlijk hartstikke leuk. Onlangs heeft de speeltuin een duikelrek erbij gekregen zodat de kinderen hun kunstjes kunnen oefenen en tonen.

Aan de ouders is ook gedacht. Er zijn net nieuwe bankjes geplaatst rondom de zandbak en er is er ook eentje aan de rand van de speeltuin in de schaduw geplaatst. En je mag ook altijd bij de beheerder aan tafel komen kletsen. Als het mooi weer is, zetten ze vaak een een badje neer zodat de kinderen lekker kunnen spetteren.

Racen maar!

Het leuke van speeltuin de Bras is dat er ook allerlei voertuigen zijn. Zo hebben ze steppen, loopfietsen, fietsjes, min-auto’s en skelters. Er is een stukje asfalt waar de kinderen heerlijk kunnen steppen en fietsen.

Van alle gemakken voorzien

Met kleine kinderen moet je vaak rekening houden met een plaspauze als je ergens naar toe gaat. Dat is hier heel eenvoudig, want er zijn wc’s. Super handig! Daarnaast verkopen ze drinken, ijsjes en zakjes chips. Voor de kinderen kun je een bekertje limonade met een rietje kopen. Ook verkopen ze losse snoepjes zodat je je kinderen kunt verwennen zonder al te veel zoetigheid. 

Handige informatie

Speeltuin de Bras ligt in de wijk Vrijenban in de Kingstonstraat. Dit is een zijstraat van de Brasserkade. De speeltuin is gratis toegankelijk. Bij mooi weer is de speeltuin van maandag t/m vrijdag geopend van 13:30 tot 17:30. Van april t/m september is de speeltuin ook op zondag geopend van 13:30 tot 17:00. Kinderen tot en met 4 jaar mogen alleen komen spelen onder begeleiding. Op zaterdagen kun je de ook speeltuin afhuren. Leuk voor een familiefeest of kinderfeestje. Om ervoor te zorgen dat de speeltuin zo leuk, schoon en mooi kan blijven is het mogelijk om de speeltuin te steunen door lid te worden. Informatie is te vinden op de website of op de Facebook pagina. Hier vind je ook de actuele informatie over de openingstijden van de speeltuin.

Wat is jullie favoriete speeltuin en waarom?