5 minuten leestijd

Speeltuin Crommelinlaan

Conradlaan Delft

Voetbalveld Crommelinlaan

Voetbalveld

Speeltuin Onder de Schie

Speeltuin onder de Schie Speeltuin onder de Schie

Lekker schommelen

Lekker schommelen

Wildernisparcours

Wildernisparcours

Koningsveld

Koningsveld

Herenpad

Herenpad

Nu de dagen langer worden en het zonnetje lekker schijnt, vinden mijn kinderen het heerlijk om buiten te zijn. Bij ons in de buurt zijn verschillende speeltuinen waar ze hun energie kwijt kunnen. Soms bezoeken we een specifieke speeltuin, maar we maken ook wel eens een speeltuinwandeling. Zo ben je uren buiten zonder dat je het door hebt. Hieronder vind je een overzicht van de speeltuinen in Delftzicht.

Roetsj van de glijbaan

In de buurt Delftzicht aan de Crommelinlaan, tussen de Conradlaan en de Laan van der Gaan in, vind je een overzichtelijke speeltuin voor zowel jonge kinderen als schoolgaande kinderen. De kleintjes vinden de wipdolfijn geweldig en de wip. Ook de grote glijbaan is favoriet. Nu mijn kinderen wat ouder zijn, spelen ze vooral op het klimrek en de rekstok. “Mama, kijk eens naar mijn grote kunst!” Soms houd ik mijn hart vast, met wat mijn dochter allemaal laat zien. De speeltuin heeft een zachte ondergrond dus gelukkig vallen ze zacht. Er staan twee bankjes waar je tijdens het spelen in het zonnetje kunt zitten. Vlakbij deze speeltuin ligt een voetbalveld. Je vindt deze ook aan de Crommelinlaan richting de Hillenlaan. Mijn kinderen vinden het heerlijk om hier een balletje te trappen. Al vinden ze het klimmen in de doelen ook erg leuk.

Springen op de trampoline

Aan de overzijde van de Schie rondom de Rotterdamseweg liggen verschillende leuke speeltuinen. De grootste zit verstopt achter Buurtsuper Hans Meijer en is omringd door achtertuinen. Het is voor de bewoners een ontmoetingsplek. Voor mijn kinderen is het vertrouwd terrein doordat hun kinderdagverblijf van de Lange Keizer ernaast ligt. Ook vind je hier Buurthuis Onder de Schie. In de speeltuin hebben ze een grote schommel, klimrek, wip, glijbaan en zelfs twee ingegraven trampolines. Dat laatste vindt vooral mijn dochter geweldig. Ook kun je er basketballen. De speeltuin heeft zowel gras als zand. Ook kun je skelteren op het plein ernaast. Ze hebben er geen bankjes, maar je kunt wel op de rand van de zandbak zitten of gezellig aanschuiven bij de mensen uit de buurt.

Schommelen

Op de kruising van de Mijnbouwstraat en Maerten Trompstraat vind je nog een speeltuin. Mijn dochter vindt het hier geweldig vanwege de schommels. Ze hebben er ook een wip en een klein huisje met glijbaan. Ook hebben ze een betegeld trapveldje.

Stap hinkel spring

Als je toch bij de speeltuin aan het eind van Maerten Trompstraat bent, neem dan ook eens kijkje achter de parkeerplaats bij de Maerten Trompstraat. Hier heb je een leuk parcours met boomstammen en stapstenen. Vooral mijn zoon vindt het geweldig om door de struiken te lopen, op de stenen te klimmen en de evenwichtsboomstam te trotseren.

Speeltuinen in Delftzicht

Je zou er bijna voorbij lopen, maar tussen de appartementen aan het Koningsveld kun je ook heerlijk schommelen. Met uitzicht op de Schie. Daarnaast hebben ze een rekstok en een klein huisje met glijbaan. Wel even een sjaal of een jas meenemen, want het kan er stevig waaien. Zit je liever beschut? Achter de Rotterdamseweg aan het Herenpad vind je een overzichtelijke speeltuin met onder andere een schommel en een klimrek. Hier kun je ‘s ochtends lekker in de zon zitten.

Ben je op zoek naar nog meer leuke speeltuin routes? We hebben ook een route in Den Hoornde Harnaschpolder en Tanthof-West op Bloei staan. Spelen jouw kinderen ook graag buiten en welke speeltuinen in Delftzicht of er buiten zijn bij hen favoriet?