4 minuten leestijd

Tweeënhalf jaar geleden begon het bij ons te kriebelen. We wilden graag groter wonen. Het werk voor mijn bedrijf Bianca’s fOtOwerk deed ik op onze slaapkamer. We wilden namelijk onze kinderen een eigen slaapkamer geven en een zolder hadden we niet. Voor mijn werk was dit echter verre van ideaal. Het werd dus tijd om te verhuizen. Dat is al een heel avontuur zonder kinderen. Maar verhuizen met kinderen is nog eens extra uitdagend!

Huizenjacht

Hoe pak je de huizenjacht aan? Waar willen we wonen en waar juist niet? In ieder geval in Delft, want Delft is ‘Onze Stad‘. Dat hadden we dus al snel besloten. Vervolgens maakten we een lijstje met onze woonwensen. En die was best lang kwamen we achter. We hadden namelijk al zo’n heel fijn huis op een mooie plek. Maar ja, het was te klein geworden met twee kinderen.

Op een dag fietste ik echter van mijn werk naar huis en zag ik de reclame van een nieuwbouw project in Delft. Ja, dat was het! Ons droomhuis! Mooie grote lichte kamers, een zonnige tuin en drie speeltuinen om de hoek!

Een lange adem

Nieuwbouw klinkt fantastisch, want je kan alles naar eigen smaak kiezen. Maar in werkelijkheid valt dat best tegen ontdekten wij. Aannemers zijn helaas niet zo flexibel. En alles dat je anders wilt kost natuurlijk extra geld. Uiteindelijk hebben we er tweeënhalf jaar over gedaan voordat we eindelijk konden verhuizen. Stiekem toch best wel heel lang. Maar aan de andere kant konden onze kinderen zo wel aan het idee wennen dat we zouden gaan verhuizen.

Verhuizen met kinderen

We kozen er bewust voor om onze kinderen de hele periode van de bouw erbij te betrekken. Zo fietsten we vaak naar de bouwplaats om het huis gebouwd te zien worden en we namen ze mee naar de kijkmiddagen. Op deze manier konden ze alvast een kijkje nemen in hun kamer. Al vonden ze het wel raar dat er nog geen bed in stond. Toen het eenmaal huis af was, mochten ze voor hun kamer zelf gordijnen uitkiezen en een kleur op de muur. Zo werd het echt hun kamer in hun nieuwe huis.

Drukke tijden

Als je een nieuwbouw huis hebt gekocht, breken er drukke tijden aan. Voordat de eerste paal in de grond zit, moet je al een keuken en een badkamer uitkiezen. En dat is nog maar het begin. Wat willen we voor vloer, welke kleuren kiezen we op de muur en willen we overal gordijnen? We hebben onze kinderen meestal meegenomen naar de woonwinkels. Gelukkig hadden ze daar vaak een tv of speelhoek zodat zij zich ook konden vermaken. Ook mochten ze af en toe fijn bij opa en oma spelen. Dan konden mama en papa saaie dingen doen.

De grote verhuisdag

De verhuizing hadden we expres op een doordeweekse dag gepland. De kinderen konden dan overdag gewoon naar school en daarna gingen ze naar de opa en oma. Zo hoefden we niet alle spullen te verhuizen met kinderen erbij. Dit pakte goed uit. Bij thuiskomst in het nieuwe huis stonden zomaar al onze meubels er! Het nieuwe huis was niet meteen ons thuis. Het was net alsof we op vakantie waren, dus een beetje spannend was het wel om te gaan slapen. En de volgende ochtend was het ook gek om gewoon weer naar school te gaan. Maar ‘s middags waren de kinderen vrij. En wat is leuker dan dozen uitpakken en al je speelgoed weer te zien? De kinderen waren dan ook snel gewend in het nieuwe huis. Als er visite kwam, lieten ze trots het huis zien. En wat is de meest favoriete plek van de kinderen? De zolder, want daar je kun zo leuk verstoppertje spelen!

Lees je ook mee met deel 2 over het Verhuisavontuur van Bianca en haar gezin? Ze vertelt graag hoe zij het verhuizen met kinderen hebben aangepakt. En is ook heel benieuwd naar jullie verhuistips. Die kun je hieronder achterlaten.