Sporten in een warmtecabine van 50 graden brengt allerlei voordelen met zich mee. Je sport namelijk efficiënter, je vetverbrandingsproces wordt versneld, de doorbloeding wordt gestimuleerd, het is fijn voor je spieren en het werkt ontspannend! Klinkt interessant toch? En je hoeft er niet ver voor reizen want Ilse van de Steege opende in januari van dit jaar de nieuwe sportschool bbb Health Boutique Delft aan de Kristalweg 27. Hier staan vijf warmtecabines voor je klaar om in te sporten. Daarnaast kun je hier ook terecht voor zaallessen zoals yoga en pilates, bootcamp lessen, cardio, voeding- en lifestyleadvies en fysiotherapie.

Bloei bloggers gaan sporten

Drie bloggers van Bloei mochten een maand lang komen sporten bij bbb in Delft om deze nieuwe manier van sporten uit te proberen. Bloei Bloggers Wendy, Lenneke en Annemarie namen deze uitdaging graag aan. Het leuke is dat we alledrie kinderen in verschillende leeftijden hebben, een baby, een dreumes en schoolgaande kinderen. Ook hebben we alledrie verschillende sportniveau’s van heel sportief tot al vrij lang niet zoveel gesport. Zo beleef je het sporten, en ook de ervaring in de warmtecabine, allemaal op een verschillende manier.

De intake & proefles warmtecabine

Voordat je start met sporten bij bbb Health Boutique ga je langs voor een intake en een proefles. Tijdens de intake krijg je een rondleiding, uitleg over het inplannen van je lessen, bespreek je jouw sportdoelen, en ga je een kwartier de warmtecabine in om uit te proberen hoe dit werkt en voelt. Want sporten in een cabine met een temperatuur van 50 graden is best wel even wennen. Na de intake kun je zelf je lessen en afspraken (voor coaching of lichaamsmetingen) inboeken via de website van bbb. Ook kun je online vragenlijsten invullen over je voeding en lifestyle waarvan je de resultaten tijdens ingeplande afspraken verder kunt bespreken.

Onze ervaringen

Bloei Blogger Wendy heeft veel zelfdiscipline om te gaan sporten en sport dan ook meerdere keren per week. Toch heeft ze voor haar gevoel echt een nieuwe sportervaring op gedaan in de warmtecabine bij bbb Health Boutique. Ze sport echter ook heel graag buiten en dit biedt bbb Health Boutique alleen in de zomer aan. Bloei Blogger Lenneke genoot naast de trainingen in de warmtecabine ook erg van de yoga en de fysiotherapie. Wat zij erg fijn vond is dat je de temperatuur iets lager kunt zetten in de cabine als je dit prettiger vindt. Dat je de temperatuur lager kunt zetten betekent ook dat zwangeren hier kunnen komen sporten! Bloei Blogger Annemarie was erg onder de indruk van de fijne sfeer die er heerst in de sportschool. Je voelt je echt op je gemak en dat maakte het voor haar laagdrempelig om weer te starten met sporten.

Wendy aan het woord

Een sportlocatie naast de deur? Het is me nooit eerder overkomen, totdat bbb Health Boutique zich vestigde aan de Kristalweg in Delft. Ik kende het concept niet, dus was erg nieuwsgierig. Met die reden ben ik dan ook langsgegaan: om een nieuwe sportervaring op te doen. In het dagelijks leven sport ik al regelmatig: twee keer per week loop ik hard en 1 á 2 keer per week volg ik training bij Mom in Balance. Het was dus even omschakelen: ineens binnen sporten, en dan ook nog eens in een ‘hot cabin’.

Het traject begon met intake. Ik heb aangegeven dat ik graag mijn buik en taille wilde trainen, die krijgen dikwijls minder aandacht dan de rest van mijn lichaam. Met een schema (+/- 20 oefeningen per keer) ben ik aan de slag gegaan. Ieder bezoek verhoogde ik het tempo en aantal herhalingen. De meeste keren ging ik op maandag- of vrijdagochtend, de momenten waarop mijn dochter (1,5 jaar) mee kon. Daarnaast heb ik bij bbb Delft één keer een yogales gevolgd. Dit was een fijne les, vond ik.

Persoonlijke benadering

Wat ik als meeste positief heb ervaren tijdens deze maand bij BBB Health Boutique is de persoonlijke benadering. Alle begeleiders weten wie je bent, waarvoor je traint en hoe het gaat. De ‘huiselijke’ omgeving geeft dat nog eens een extra boost. Dat is bij de gemiddelde sportschool wel anders. Ook is het fijn dat er speciale dagdelen zijn waarop je je kind kunt meenemen. Die van mij vond dat geweldig. Ze heeft lekker gespeeld en geholpen met ‘opruimen’, terwijl ik lag te zweten in de cabine. Twee vliegen in één klap!

Wendy

Sportief en moeder van een dreumes

Lenneke aan het woord

Als je op zoek bent naar een heerlijke plek om te sporten als vrouw moet je zeker eens langs gaan bij bbb Health Boutique. Ze hebben een breed aanbod aan lessen en alle medewerkers zijn gespecialiseerd in voeding en sport voor vrouwen. Door het invullen van een brede informatie test vooraf kunnen ze je goed adviseren wat voor jou een passend programma is op dat moment. Ook kun je je persoonlijke doelen en voorkeuren doorgeven. Wat ik ook prettig vond is dat je zowel overdag als ‘s avonds kunt sporten en je keuze hebt tussen verschillende abonnementen.

Bring Your Baby

Ik heb regelmatig de ‘Bring your baby’ lessen gedaan. Dit zijn lessen waarbij je je kind tot 4 jaar kunt meenemen. Het was heel leuk om zo andere vrouwen en mama’s te ontmoeten en de baby’s vinden het ook vaak erg leuk om elkaar te zien. Je kunt er ook terecht voor fysiotherapie en ik ben daar inmiddels al een trouwe klant. Ze kan heerlijk masseren en biedt veel verschillende behandelingen aan. Ook de yoga les in de zaal vond ik erg goed en heerlijk ontspannend.

Dus als je nog op zoek bent naar een fijne plek om te sporten waar je je op je gemak voelt en veel begeleiding krijgt dan is bbb echt een aanrader! Veel sportplezier!

Lenneke

Moeder van een baby en een schoolgaande dochter

Annemarie aan het woord

Dat we een maand mochten komen sporten bij bbb Health Boutique was voor mij weer een stok achter de deur om weer te starten met sportactiviteiten. Dat schiet er sinds ik moeder ben vaak bij in voor mij merk ik. Gelukkig is het bij bbb zo’n fijne sfeer dat het laagdrempelig is om weer te starten met bewegen en sporten. Dit heb ik als heel prettig ervaren.

Ik moest wel even wennen aan het sporten in de warmtecabine. Je moet namelijk de cabine in kruipen via de opening en het is behoorlijk warm in de cabine. Ook moet je voor je de cabine in gaat een doek over je hoofd trekken die als een kraag om je nek zit, deze maak je dan met de uiteinden vast aan de opening van de cabine zodat de warme lucht goed in de cabine blijft. Maar ook al is het allemaal nieuw en dus een beetje gek, het went ook al best snel. En de medewerkers van bbb stellen je helemaal op je gemak en zijn altijd beschikbaar voor vragen.

Vooruitgang

Als je gaat sporten in de cabine wordt je op basis van je voorkeuren, sportdoelen en antwoorden op de vragenlijsten geholpen bij het uitkiezen van een sportprogramma. Op een geplastificeerde kaart staan vervolgens de oefeningen die je gaat doen in de cabine. Deze kaart pak je er als je komt sporten bij, en elke keer doe je meer herhalingen van de oefeningen dan de vorige sportsessie. Je start bijvoorbeeld met 15x herhalen van de oefeningen en de volgende keer doe je er dan 20 en de keer daarop doe je al 25 herhalingen. Zo gaat je conditie en spierkracht best wel snel vooruit heb ik gemerkt!

Niks vergeten!

Behalve dat de medewerkers zorgen voor een sfeer waarin je je snel op je gemak voelt, draagt ook de locatie hier aan bij. De zachte kleuren en natuurlijke inrichting zijn heel anders dan bij de meeste sportscholen. Wat ook heel fijn is, zeker voor mij want ik vergeet altijd van alles, is dat je behalve je sportkleding weinig hoeft mee te nemen. Je sport bijvoorbeeld zonder sportschoenen en de handdoeken en matjes voor het sporten zijn al aanwezig, je kunt gekoeld water tappen of een kopje thee om na het sporten even bij te komen. Wil je douchen na het sporten dan kan dat hier in een privé douchehokje waar een schone badjas al voor je klaar hangt.

En last but not least, je hoeft geen abonnementspasje mee te nemen omdat je je afspraken van tevoren inboekt via de website. Heerlijk! Zo kun je die ook niet vergeten, zoals dat bij mij vaak gebeurt.

Annemarie

Moeder van 2 schoolgaande kinderen

Winactie

Ben je ook benieuwd of het sporten bij bbb Health Boutique Delft iets voor jou is? We mogen bij Bloei een maand lang gratis sporten t.w.v. €109,- verloten! Je kunt dan 2x per week sporten in een warmtecabine en daarnaast onbeperkt gebruik maken van de zaallessen, cardio, coaching en voedingsgesprekken.

HOE KUN JE DEELNEMEN AAN DE WINACTIE

 • Deelnemen kan door ons te laten weten waarom je kans wil maken op een maand gratis sporten bij bbb Health Boutique Delft. Reageren kan onder dit artikel OF onder het winactiebericht op onze Facebookpagina.
 • Je kunt reageren tot en met woensdag 6 september 2017. Op donderdag 7 september 2017 maken we de winnaar bekend! 
 • We vinden het leuk als je de Facebookpagina’s van Bloei en bbb Health Boutique Delft liked! Zo blijf je ook meteen overal van op de hoogte!
 • Door mee te doen aan deze winactie ga je automatisch akkoord met onze actievoorwaarden.

6 Reacties

 1. Liesbeth Van Coninckxloo

  Beste Bloeimensen! Wat dapper van jullie! Sporten is voor mij een grote drempel, een sportschool vind ik te rumoerig en kan ik erg slecht tegen, het zwembad zit vaak zo vol en tja, daar kan ik ook slecht tegen en mijn ballet heb ik moeten opgeven door reumatische klachten. Dat laatste was mijn passie en sindsdien sport ik ook niet meer. Ik volg de bbb-club in Delft via facebook sinds ze er zijn, maar ook dit voelt als een drempel. Jullie verhaal helpt wel en jullie winactie zou een hele mooie stok achter de deur zijn! Wie weet! Groetjes, Liesbeth

  Antwoord
 2. ingrid

  Ik vond het heel leuk om jullie ervaringen te lezen en denk zelf al langer na om daar te gaan sporten, ik zou dus graag een maandabonnement willen winnen. Ik vind het belangrijk om weer te gaan sporten, maar het komt er maar niet van met een jong gezin. Dit zou een goede start kunnen zijn!

  Antwoord
 3. Laura

  Beste Bloei-ers, jullie ervaringen klinken goed! Ik heb een dochtertje van 10 maanden en het sporten is er de laatste maanden bij in geschoten. Het lijkt me leuk om samen met haar naar de bring your baby lessen te gaan. Ze vindt het geweldig om met andere kinderen te spelen en ik vind sporten fijn. Dus 2 vliegen in één klap 😉 Groetjes!

  Antwoord
 4. Joana

  Wow!! Wat een geweldige winactie!! Ik heb een baby van 10 maanden en nog een beetje last van mijn bekken! Ik moet eigenlijk gaan sporten maar met 3 kinderen het is niet makkelijk om energie te vinden. De sessies bring your baby lijken me geweldig! Mijn boefje vind het leuk om met andere kinderen te spelen, de 2 grote broers zijn in de ochtend op school en ik kan sporten en weer mijn energie level opbouwen!!! Dank jullie wel!!!! Gr. Joana Sardo

  Antwoord
 5. Nathasja

  Hi Bloei,

  Ik ben nog steeds op zoek naar een nieuwe uitdaging wat sporten betreft. Jullie verhalen hebben mij nieuwsgierig gemaakt en daarom zou ik dit wel een maand uit willen proberen.

  Gr.
  Nathasja

  Antwoord
 6. Renske

  Erg inspirerend jullie verhaal! Ik ben nog zoekende naar een nieuwe sport sinds ik moeder ben geworden. Dit klinkt goed en zou het daarom graag proberen. Naast het sporten lijkt het mij leuk om andere moeders uit (omgeving) Delft te ontmoeten tijdens de Bring your baby lessen.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *