5 minuten leestijd

Het is winter in ons land en je wilt schaatsen maar er ligt geen ijs. Je hebt zin in zo’n lekker winters vakantiegevoel, maar de wintersport zit er niet in of het duurt nog even voor deze plaats vindt. Winters Delft aan de Rotterdamseweg op het terrein van Lijm en Cultuur biedt in dit geval een mooi alternatief: Heerlijk schaatsen in een heel gezellig winterse sfeer.

Aan alles en iedereen is gedacht

Het werkt heel eenvoudig. Ten eerste is Lijm en Cultuur makkelijk bereikbaar, zowel met de auto als met de fiets. Voor beide opties is er ook genoeg parkeergelegenheid op, en net naast, het terrein. Daarnaast kan je makkelijk schaatsen huren als je deze niet hebt. Bezit je nog wel een paar, dan betaal je alleen de entree. Let wel op, stalen Noren zijn niet toegestaan. En als je je schaatsen eenmaal aan hebt, dan loop je zo naar de schaatsbaan. Een kind kan de was doen!

Schaatsen met één ijzer zijn er vanaf maat 27 en voor de allerkleinsten zijn er uitschuif schaatsjes met vier ijzers. Vergeet niet om zelf handschoenen mee te nemen want die zijn verplicht. Mocht je ze toch niet bij je hebben dan kan je deze voor kinderen en volwassenen ter plekke aanschaffen. Aan alles en iedereen is dus gedacht.

Zeehond, ijsbeer of pinguïn

De schaatsbaan is ruim. Voor de allerkleinsten zijn er duw sleetjes in de vorm van een zeehond. Hier kun je zelf achter schaatsen en je kleintje zit dan voorop. Voorwaarde is wel dat je kindje zelf al goed rechtop kan zitten. Kinderen die zelf willen schaatsen maar die het nog niet kunnen, pakken een ijsbeer of pinguïn waar zij achteraan kunnen schaatsen. Ze zijn grappig en werken veel beter dan de stoelen die wij zelf vroeger gebruikten om het te leren! Je moet als ouder soms wel een beetje assertief zijn om er eentje te bemachtigen. Er schaatsen vaak ook kinderen achter die al lang kunnen schaatsen en houden deze dan voor de allerkleinsten bezet. Maar ik heb gemerkt dat je met een duidelijk uitleg ver kan komen. Het is leuk als iedereen van het ijs kan genieten!

Met het hele gezin

Zelf was ik op het ijs met een anti-schaatsheld van 9 jaar en een echte schaatsheldin van 7 jaar. Die laatste had eerst zo’n schaatshulpje nodig, maar in korte tijd ging mijn dochter er zonder zo een vandoor. Ik was gelukkig met mijn man. Ik weet nog van vorig jaar dat als je in je eentje met 2 kinderen, die niet kunnen schaatsen, de baan op moet dat het hard werken is. En veel minder leuk dan wanneer je de ‘last’ wat kan verdelen. Dus mijn tip is: ga met 2 volwassenen als je kinderen nog niet kunnen schaatsen!

Warme chocolademelk

Na een half uur wilden die van mij even pauze. Ook dat is goed geregeld bij Winters Delft. Er is een grote kantine ingericht met lange tafels en horeca waar je even bij kunt komen. Je mag daar je schaatsen gewoon aanhouden en dat scheelt een heleboel gedoe. Wij namen natuurlijk warme chocolademelk met slagroom. Er was ook vanalles te eten, maar we hadden net de lunch op dus daar nog geen behoefte aan.

Na de chocomelk hadden de kinderen weer genoeg energie om nog wat rond te schaatsen. Uiteindelijk kregen we het allemaal een beetje koud (warm aankleden is een must!) en vertrokken we moe en voldaan weer naar huis.

Winters Delft

Winters Delft is dicht bij huis genieten van de leukste echt Hollandse winteractiviteit die er is: schaatsen! Tickets kosten €5,50 per persoon via de website of €6,- aan de kassa. Het huren van schaatsen kost €5,- per paar plus €5,- borg. Ga je vaker schaatsen dan kun je kiezen voor een stempelkaart (6x schaatsen) of een passe-partout, dan ben je voordeliger uit dan dat je per keer koopt. Je vindt Winters Delft aan de Rotterdamseweg 272. Je kunt elke dag van 8 december 2017 tot en met 7 januari 2018 gaan schaatsen tussen 9.00 en 23.00 uur. Alleen op 1e kerstdag, oudejaar en nieuwjaar zijn de tijden iets minder ruim. Ben je nog lang niet uitgeschaatst? Check dan hier alle adresjes voor schaatspret in de regio.

Tip van Bloei: In het stadsmagazine Blauww zit een kortingsvoucher voor €2,50 per persoon! Als je online tickets koopt voor Winters Delft, en vervolgens bij Brasserie Winters Delft de kortingsvoucher laat zien, dan ontvang je de korting retour!